DPP se připravuje na výluku metra A. Cestujícím a turistům poradí informátoři, cizojazyčné cedule i infolinka

03.07.2012 16:19

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) se připravuje na obousměrné přerušení provozu linky „A“ v úseku Můstek – Dejvická. A to z důvodu opravy výhybky u stanice Náměstí Míru. Výluka potrvá od čtvrtečního rána 5. července a skončí v neděli 8. července v noci.

DPP se připravuje na výluku metra A. Cestujícím a turistům poradí informátoři, cizojazyčné cedule i infolinka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlak ve stanici metra

U všech uzavřených stanic metra a na významných přestupních bodech (Národní třída, Náměstí Republiky) budou po dobu výluky denně od 8:30 hod. do 20:30 hod. informátoři v reflexních vestách, kteří cestujícím poradí s aktuálním dopravním spojením.

Prodloužen bude také provoz telefonické Infolinky DPP na čísle 296 19 18 17. Ve dnech 5., 6. a 7. 7. od 7:00 do 22:00 a v neděli 8. 7. od 7:00 do 23:00.

Zahraničním návštěvníkům Prahy pomohou nejen jazykově vybavení informátoři, ale i přibližně 80 speciálních informačních tabulí v angličtině a němčině, které se umístí na předem vybrané zastávky.

Protože se výluka dotkne i spojení z letiště do centra metropole, na letišti Praha – Ruzyně budou po dobu výluky připraveni zaměstnanci Infocenter DPP i na autobusových zastávkách. S ohledem na plán příletů se s nimi budou moci cestující setkat každý den na zastávce Terminál 1 od 7:00 hod. do 19:00 hod. a na zastávce Terminál 2 od 8:00 hod. do 20:00 hod. Kromě toho bude prodloužena i provozní doba obou Infocenter DPP na letišti, a to denně vždy od 7:00 do 23:00 hod.

Metro A pojede během výluky obousměrně mezi stanicemi Depo Hostivař – Náměstí Míru. Ze stanice Náměstí Míru do stanice Můstek pak soupravy pojedou po jedné koleji pouze kyvadlově.

V úseku Můstek – Dejvická pojede náhradní tramvajová doprava X-A v intervalu 5 až 10 minut a linka 25 v intervalu 10 minut. Změny se dotknou i pravidelných tras tramvajových linek 8 a 25, linka 36 nebude v provozu. Autobusové linky 107, 119 a 147 budou z Dejvické prodlouženy na Hradčanskou, kde budou ukončeny.

Přípravné práce na místě probíhají už od minulého týdne. Do vyloučeného úseku přejedou z depa Kačerov i depa Hostivař služební vlaky s potřebným materiálem. Rozsáhlejší části kolejiva byly již do tunelů navezeny s předstihem. Kromě běžné provozní údržby výhybkových částí je třeba kompletně opravit také kolejový svršek a spodek, tj. zcela vyměnit štěrkové lože výhybky, provést čištění a případnou opravu jeho odvodnění.

Důvodem přerušení provozu není jenom oprava výhybky, ale i napojení na prodloužený úsek linky „A“, který povede až do zastávky Motol. Práce vyjdou na 2,2 milionu korun.

Podrobnosti k náhradním spojům při dočasné uzavírce linky „A“ od 5. do 8. července 2012:

Náhradní tramvajová doprava:

Linka X-A v trase Divoká Šárka – Dejvická – Vítězné náměstí – Hradčanská – Malostranská – Staroměstská – Národní třída (metro B) – Václavské náměstí (metro A Můstek) – Náměstí Republiky (metro B) – Malostranská – Hradčanská – Vítězné náměstí – Dejvická – Divoká Šárka, v denním provozu v intervalu 5 minut (večer v intervalu 5 – 10 minut).
Linka 25 v trase Vypich – Hradčanská – Malostranská – Náměstí Republiky (metro B) – Václavské náměstí (metro A Můstek) – Národní třída (metro B) – Staroměstská – Malostranská – Hradčanská – Vypich, v intervalu 10 minut.

Pro spojení mezi linkami metra B a C s oblastí Dejvic a Střešovic lze využít pravidelné tramvajové linky 1, 8, 18 a 20.

Změny tras pravidelných tramvajových linek:

Linka 8 bude, ve směru od Starého Hloubětína, z Vítězného náměstí odkloněna do Podbaby, kde bude ukončena.
Linka 25 bude, ve směru od Vypichu, z Hradčanské vedena přes zastávky Malostranská, Náměstí Republiky, Václavské náměstí, Národní třída, Staroměstská a Malostranská do zastávky Hradčanská, odkud se vrací zpět na Vypich.
Linka 36 nebude v provozu.

Změny tras autobusových linek:

Linky 107, 119 a 147 budou z Dejvické prodlouženy na Hradčanskou, kde budou ukončeny.

Pro cestu na Letiště Ruzyně doporučujeme využít autobusovou linku 100 ze stanice metra B Zličín.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…