DPP spustil pilotní projekt, upozorňující na úhradu přirážky za jízdu načerno

04.10.2017 19:05

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) spustil pilotní projekt aplikační podpory upozorňující cestující na úhradu přirážky za jízdu bez platného jízdního dokladu. Cestujícím bez platného jízdního dokladu, kteří při přepravní kontrole poskytnou telefonní číslo či e-mailovou adresu, bude následně 10. den zaslána informace s upozorněním na přirážku k jízdnému, aby mohli využít možnost úhrady ve snížené výši, tj. 800 Kč (do 15 kalendářních dnů ode dne uložení).

DPP spustil pilotní projekt, upozorňující na úhradu přirážky za jízdu načerno
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Jedná se o zcela dobrovolné poskytnutí kontaktu pro zaslání případného upozornění. Cílem projektu je upozornit cestující na neuhrazenou přirážku k jízdnému a dát jim prostor k jejímu uhrazení dříve, než ji DPP předá k vymáhání advokátním kancelářím.

V případě neuhrazení přirážky bude odeslána 17. den další zpráva s informací o neuhrazení přirážky v požadovaném termínu. Odeslání zprávy s detaily k úhradě přirážky na uvedené tel. číslo nebo e-mail má pouze informativní charakter a její nedoručení či nepřevzetí není překážkou k případnému vymáhání pohledávky.

Současně bude v pilotním projektu testována aplikace pro ověření aktuálního stavu pokuty. Na stránkách ZDE po zadání čísla ze „Zápisu o provedené přepravní kontrole“ cestující zjistí, zda již byla pokuta uhrazena (resp. ve které fázi vymáhacího procesu se nachází). Systém eviduje údaje z přepravních kontrol provedených od 1. 7. 2014. Údaje jsou v systému k dispozici zpravidla do 48 hodin po provedené kontrole.

Více informací o přepravní kontrole naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…