DPP vyzval EMS k podání nabídky na odkup licencí Dopravně odbavovacího systému

11.06.2014 20:03

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v tomto týdnu zaslal společnosti EMS již druhou výzvu k podání nabídky na odkup licencí na Dopravně odbavovací systém (DOS), a to v souladu s platnou smlouvou. DPP tímto opakovaně deklaruje svůj zájem o nákup licencí Dopravně odbavovacího systému, jež umožňuje nahrávání jízdních kupónů na kartu Opencard.

DPP vyzval EMS k podání nabídky na odkup licencí Dopravně odbavovacího systému
Foto: Hans Štembera
Popisek: Centrální dispečink městské dopravy

Na svém včerejším jednání schválila Rada hl. m. Prahy záměr na odkup licencí Opencard (licencí Pražského centra kartových služeb). Společnost EMS ve svém dnešním vyjádření pro ČTK rozhodnutí hl. m. Prahy uvítala. DPP požaduje po EMS konstruktivní přístup v jednáních tak, jako v případě jednání s MHMP.

DPP musí respektovat platnou legislativu, tudíž inicioval v souladu se zákonem o veřejných zakázkách jednání s EMS tak, aby mohl částku za cca 250 tisíc licencí uhradit a v souladu s platnou smlouvou přikoupit dalších přibližně 56 tisíc licencí DOS. Společnost EMS bohužel svolaná jednání, jež se měla uskutečnit na základě její žádosti 5. a 9. června, zrušila. DPP proto společnosti EMS zaslal v pondělí 9. června výzvu, aby v souladu se vzájemně dohodnutými podmínkami předložila Dopravnímu podniku konkrétní cenovou nabídku, a to jak na úhradu dlužné částky, tak i nákup nových licencí, přičemž DPP plně akceptoval požadavky, které byly specifikovány ze strany EMS. EMS však předložila DPP nabídku jak v rozporu se svými původními požadavky, tak v rozporu se zadávacími podmínkami veřejné zakázky. Dle platné smlouvy má DPP právo požadovat nové licence a EMS má povinnost požadované licence odprodat, a to za jasně definovaných podmínek. 

„Vedení DPP požaduje po EMS konstruktivní přístup, tak aby byl zajištěn bezproblémový chod pro cestující pražskou MHD. Věřím, že EMS již nebude dělat další obstrukce a dojde ke konečné dohodě. Z tohoto důvodu dnes odeslal Dopravní podnik druhou výzvu, ve které požaduje od EMS znovu podání konkrétní nabídky. Nabídka ze strany EMS však musí jednoznačně respektovat ustanovení uzavřené smlouvy, garantovanou cenu a zákon. Termín pro podání nabídky vyprší ve čtvrtek 12. června 2014 ve 14 hodin. DPP vítá deklaraci ze strany EMS vůči HMP a věří, že EMS bude vůči DPP zastávat stejný konstruktivní přístup, který může vyjádřit zejména prostřednictvím řádně podané nabídky,“ uvedl Jaroslav Ďuriš, generální ředitel a předseda představenstva DPP.

Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost

Dopravní podnik hl. m. Prahy, a.s. je největším dopravcem zajišťujícím městskou hromadnou dopravu v České republice. Obsluhuje celkem 149 autobusových linek, dále 22 denních a 9 nočních tramvajových linek a 3 linky metra. K 1. 1. 2014 bylo ve vlastnictví společnosti 1 255 autobusů, 927 tramvajových vozů a 715 vozidel metra. Společnost ročně přepraví více než miliardu osob a ujede cca 163 000 000 kilometrů. Podnik má k 1. 1. 2014 celkem 10 606 zaměstnanců, z toho 4 071 tvoří řidiči MHD. Jediným akcionářem Dopravního podniku je hlavní město Praha, množství dopravních spojů a jízdní řády v Praze určuje společnost ROPID (Regionální organizátor Pražské integrované dopravy). Více informací o Dopravním podniku naleznete rovněž na http://www.dpp.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…