Do druhého ročníku oslav Dne českého piva se zapojí řada českých pivovarů a lidé si budou moci vychutnat speciální pivní akce doslova na každém kroku. Poslední zářijovou sobotu a posléze i neděli bude možné ochutnat skvělá piva, ale také se i více dozvědět o jejich výrobě. Podle Svazu českých pivovarů a sladoven je cílem akce vybudovat dlouhodobou tradici oslav Dne českého piva, celonárodního svátku připomínajícího to nejlepší z české pivovarské historie a současnosti. Do akce se i v letošním roce zapojil pivovar Gambrinus. „Do dvou tisíc hospod po celém Česku dorazí na oslavy mimořádná várka ležáku nazvaná Gambrinus První chmel, kterou jsme dochmelili čerstvým žateckým chmelem. Tento po chmelu vonící a chuťově plný ležák je naší pozvánkou do restaurací a hospod. Pokud se však lidé vypraví přímo k nám do Plzně, mohou při prohlídkách pivovaru na vlastní kůži zažít, jak se pivo vůbec vyrábí i jak se správně čepuje,“ vysvětlil sládek pivovaru Gambrinus Pavel Zítek.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva