Digitální vzdělávací obsah pro předškolní vzdělávání nově na portálu eKabinet.cz

12.02.2014 10:28

Učitelé v mateřských školách mají k dispozici nové digitální edukační materiály. Vzdělávací portál eKabinet.cz představuje titul Příprava na školu z edice eduSensus, který významně rozšiřuje možnosti, jak připravit děti na úspěšný vstup do základních škol.

Digitální vzdělávací obsah pro předškolní vzdělávání nově na portálu eKabinet.cz
Foto: cppp.cz
Popisek: Děti, ilustrační foto.

eKabinet.cz je vzdělávací portál, který v současnosti obsahuje více než 40 000 digitálních vzdělávacích materiálů pro mateřské, základní a střední školy. Přístup k nim mají již tisíce učitelů v České republice.

Titul Příprava na školu obsahuje 382 digitálních edukačních materiálů pro děti předškolního věku (4-7 let) a děti se speciálními vzdělávacími potřebami (poruchy řeči, učení, motoriky, chování a jiné). Materiály jsou zpracované kompletně v českém jazyce a přizpůsobené cílové skupině. Jsou vhodné také pro přípravné (nulté) a první ročníky základních škol. Digitální materiály jsou pro mateřské školy především novým nástrojem, který rozvíjí různé aspekty osobnostního vývoje dětí v raném věku, podporuje jazykové kompetence, rozvoj motoriky, zrakového vnímání a matematickou gramotnost. Příprava na školu slouží zároveň pro terapii různých intelektuálních a motorických poruch u dětí.  Umožňuje provádět diagnostiku většiny relevantních oblastí rozvoje dítěte, na základě které mohou učitelé přizpůsobit edukační proces a práci s dětmi jejich individuálním potřebám. Součástí titulu Příprava na školu je velké množství doplňkových materiálů pro tisk, se kterými je možné pracovat po vypnutí počítače.

„Mateřským školám v České republice přinášíme efektivní nástroj pro přípravu dětí na vstup do základní školy. Titul Příprava na školu reflektuje potřeby učitelů v předškolním vzdělávání, kde podobný edukační obsah chybí. Digitální materiály výrazně rozšiřují možnosti práce s dětmi, a to díky interaktivním cvičením zpracovaným hravou formou a diagnostickým nástrojům. Titul jsme před zpřístupněním na portálu eKabinet.cz ověřovali ve spolupráci s Mateřskou školou Sbíhavá v Praze, a to s velmi pozitivními reakcemi učitelů i dětí,“ říká Richard Valenta, výkonný ředitel společnosti EDULOGY, která portál eKabinet.cz provozuje.

Šárka Rummelová, učitelka z Mateřské školy Sbíhavá na Praze 6, k tomu dodává: „Práce s titulem Příprava na školu je jednoduchá a děti baví. Výhodou jsou i pracovní listy u některých úkolů. Děti je mohou zpracovat jednotlivě u stolečku a společnou kontrolu udělat u interaktivní tabule nebo počítače. Děti byly nadšené z motivačních obrázků a animací u splněných úkolů.“

Využití digitálního edukačního obsahu v předškolním vzdělávání potvrzuje také Helena Petříčková, ředitelka Mateřské školy Sbíhavá: „Výpočetní technika zaujímá v dnešní době nezastupitelné místo. Děti umí intuitivně ovládat výpočetní techniku, počítač, interaktivní tabuli, tablet nebo chytrý telefon. Tyto technologie jsou a budou součástí jejich života. Jde o to, naučit děti s technikou pracovat při dodržování základních psychohygienických podmínek. Technologie pomáhá formou výukových aktivit rozvíjet myšlení a cvičí koncentraci. Děti se adaptují na pomůcky, které budou využívat na základní škole.“

Více o portálu eKabinet.cz

eKabinet.cz je vzdělávací portál, který obsahuje více než 40 000 digitálních vzdělávacích materiálů pro mateřské, základní a střední školy. Jsou na něm k dispozici materiály z matematiky, fyziky, chemie, biologie, přírodopisu, přírodovědy, anglického jazyka a předškolního vzdělávání. Tvoří je multimediálně zpracovaný obsah ve formě videí, animací, simulací, 3D modelů, fotografií, obrázků, interaktivních cvičení a doplňkové materiály. Vzdělávací materiály jsou k dispozici online, rozdělené podle předmětů a úrovní. Na jejich adaptaci pro český vzdělávací systém se podílí tým expertů z řad pedagogických a akademických pracovníků. Portál eKabinet.cz má přehlednou navigaci a vyhledávání materiálů podle klíčových slov a kategorií.

Provozovatelem portálu je česká společnost EDULOGY, která působí v oblasti elektronického vzdělávání. Věnuje se tvorbě digitálního vzdělávacího obsahu a e-learningových technologií pro mateřské, základní a střední školy, instituce, společnosti a širokou veřejnost. Produkty a technologie společnosti jsou zaměřené na podporu celoživotního vzdělávacího procesu. EDULOGY dlouhodobě spolupracuje s renomovanými tuzemskými a mezinárodními partnery, což jí umožňuje neustálé zkvalitňování svých produktů a poskytovaných služeb. EDULOGY se společně s Kontem BARIÉRY podílí na realizaci Programu podpory digitalizace škol, jehož hlavním cílem je digitalizace škol a jejich dlouhodobá podpora ze strany soukromého sektoru a neziskových organizací. V současné době jsou do něj zapojeny tisíce pedagogů z mateřských, základních a středních škol z celé České republiky.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…