Dispečink ČEZ Distribuce eviduje aktuálně desítky poruch

18.01.2018 18:55

V souvislosti se silnou vichřicí eviduje dispečink ČEZ Distribuce aktuálně tři desítky poruch na vedeních vysokého napětí a další desítky na nízkém napětí.

Dispečink ČEZ Distribuce eviduje aktuálně desítky poruch
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Největší problémy máme v Karlovarském a Plzeňském kraji (Sokolovsko, Tachovsko a Karlovarsko), ale také na severní Moravě (Karvinsko a v lokalitě Frýdek - Místek) v kraji Královehradeckém (Trutnovsko, Hradecko). Poruchy evidujeme také ve středních Čechách (Příbramsko) a v Ústeckém kraji (Děčínsko), ale zde je situace o poznání klidnější.

Nejčastější příčinnou poruch je pád stromů a větví do vedení, ulomené izolátory, přetrhané vodiče. Poruchové čety máme v terénu a snaží se poruchy opravit a dodávky obnovit co nejdříve. Plné ruce práce mají také dispečeři, kteří manipulují vedení na dálku a operátoři distribučního call centra.

Poruchy můžete hlásit na bezplatnou linku 800 850 860. Aktuálně je bez elektřiny na 15 tisíc odběrných míst na zásobovacím území ČEZ Distribuce a čekáme jak se situace bude dál vyvíjet a kam se vichřice bude přesouvat.

Právě dnes je to jedenáct let, co se do ČR přihnal Kyrill, který nám způsobil škody na zařízení ve výši cca 90 milionů korun bez elekřiny se ocitlo 1,1 milionu odběrných míst na zásobovacím území ČEZ Distribuce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …