Dny lidí dobré vůle dnes vyvrcholily Národní poutí Velehrad

05.07.2017 13:00

Osmnácté Dny lidí dobré vůle dnes končí. Slavnostní poutní mše svaté se na Velehradě zúčastnilo na 30 tisíc nejen poutníků. Velehradské cyrilometodějské oslavy jsou největší svého druhu u nás a konají se každoročně ve dnech 4. a 5. července.

Dny lidí dobré vůle dnes vyvrcholily Národní poutí Velehrad
Foto: Archiv
Popisek: Velehrad

Od půl sedmé ráno probíhaly ve středu 5. července v prostorách baziliky mše svaté a připraven byl i doprovodný program. „Při slavnostní mši svaté byl hlavním celebrantem a kazatelem J. Em. Marc kardinál Ouellet, prefekt Kongregace pro biskupy a kanadský římskokatolický kněz. Koncelebrovali čeští i zahraniční biskupové. Jen dnes dorazilo na Velehrad kolem 30 tisíc lidí, včera to bylo 22 tisíc,“ uvedl tajemník Dnů lidí dobré vůle Josef Kořenek. Mši živě přenášela Česká televize a Český rozhlas Praha.

Mší to nekončí

Během středečního dne jsou navíc otevřeny výstavy ve Stojanově gymnáziu. Poutníci mají také příležitost rozšířit Velehradský rukopis, až do 15. hodiny se ve Velehradském domě sv. Cyrila a Metoděje ručně přepisuje Bible. Charita ČR zase nabízí program pro malé i velké. K vidění je také výstava Ikonografie v kostele Zjevení Páně (v kapli Cyrilka).

V 15 hodin pak začne v bazilice mše svatá byzantsko-slovanského ritu a hlavním celebrantem se stane Mons. Ladislav Hučko, titulární biskup orejský a apoštolský exarcha.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

11:54 ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

Energetici v Dukovanech dosáhli plánovaného zvýšení elektrického výkonu 3. výrobního bloku – špičkov…