Dobrovolníci „vyjezdili“ dvacet tisíc korun

13.08.2015 17:00

Šek na dvacet tisíc korun předali zaměstnanci Krajského úřadu Moravskoslezského kraje Luboši Hanáčkovi, který je po úrazu v péči Rehabilitačního ústavu v Hrabyni.

Dobrovolníci „vyjezdili“ dvacet tisíc korun
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Ten se stal patronem týmu krajského úřadu v unikátním Opel handy cyklo maratonu, jehož myšlenkou bylo sjednocování handicapovaných lidí s veřejností i poskytnutí konkrétní pomoci. Osm cyklistů včetně hand bikera Antonína Hory a doprovodného týmu, projelo za 83 hodin non-stop 2222 kilometrů napříč Českou a Slovenskou republiku.

Dobrovolníci navíc mohli ve stánku Moravskoslezského kraje na Prokešově náměstí šlápnout do pedálů stacionárního kola. Každý ujetý kilometr nyní kraj proměnil ve stokorunu pro patrona týmu.

Krajský patron Luboš Hanáček díky akci prožije v září motivační víkend v přírodě s dalšími handicapovanými, kteří byli patrony ostatních týmů, krajské „družstvo“ mu navíc v Rehabilitačním ústavu v Hrabyni předalo šek na dvacet tisíc korun, které přispějí ke koupi invalidního vozíku.

„Jsem rád, že jsem měl možnost projet si na kole svou část maratonu. A nesmírně obdivuji hand bikera Antonína Horu, který jel v našem týmu a je aktivním sportovcem i přes to, že se ocitl na vozíku. Původní myšlenka cyklomaratonu sjednotit občany s handicapem s veřejností a také lidi s různými druhy postižení mezi sebou a ukázat, že nikdy není nic ztraceno, opravdu nebyla jen prázdným sdělením,“ říká Ivan Strachoň, náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje.

Poskytnutí peněžitého daru v souvislosti s konáním benefiční akce včera (11. 8.) schválili krajští radní. „Krajskému cyklistickému týmu jsem fandil ze všech sil a nesmírně jsem obdivoval jejich kondici. Upřímně - já bych to prostě nedal. Přišel jsem je tedy alespoň symbolicky podpořit na Ostravskou časovku na Prokešově náměstí. Smysluplných akcí pro dobrou věc, navíc s konkrétním výsledkem není nikdy dost,“ říká Miroslav Novák, hejtman Moravskoslezského kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…