Dominika Gottová popsala v nové knize o tátovi jeho manželské problémy

07.10.2020 11:49

Nová kniha o Karlu Gottovi neskrývá jeho rodinné potíže a odhaluje dosud nezveřejněné momenty Mistrova života.

Dominika Gottová popsala v nové knize o tátovi jeho manželské problémy
Foto: rokyskarlem.cz
Popisek: Kniha Poslední roky s Karlem popisuje jeho kariéru a soukromí z pohledu dcery Dominiky a novináře Luboše Procházky

Přesně rok po odchodu Karla Gotta vychází nová kniha Poslední roky s Karlem, která popisuje jeho kariéru a soukromí z pohledu dcery Dominiky a dlouholetého dvorního novináře Luboše Procházky.

Část výtěžku z prodané knihy poputuje na oddělení hematologie VFN v Praze na Karlově náměstí, kde se Karel Gott od roku 2015 léčil.

Kniha poskytuje mnohdy syrový náhled do rodinného zákulisí a přináší řadu nápověd, co se z pohledu autorů v posledních letech zpěvákova života dělo. Například ve vztazích s manželkou Ivanou a dalšími dlouholetými spolupracovníky, kteří museli okolí Bertramky nečekaně opustit.

Nový titul zároveň vyvolává další otázky. Například jestli bylo finanční vyrovnání mezi Karlem Gottem a jeho dcerou Dominikou férové, jestli byl vztah s Alicí Kovácsovou natolik intenzivní, že by její syn mohl mít velmi slavného otce, jakou svobodu mohl nebo nemohl mít v rámci svého rodinného zázemí a jak se Mistr duševně cítil v době, kdy pro něj hmotné zabezpečení nehrálo žádnou roli. Autoři nechávají tato témata čtenáři ke zvážení a doplnění často nepřehledné mozaiky Gottova příběhu v závěru jeho života.

Dominika Gottová v knize důvěrně popisuje okamžiky, kdy se o smrti otce loni v říjnu dozvěděla. "Tatínek měl dostat těžký zápal plic, který se mu stal 1. října večer osudným. Ráno 2. října okolo deváté hodiny mi Ivana telefonovala. Ale já jsem byla ve sprše a měla jsem zmeškaný hovor. Volala jsem jí zpátky, ale už mi to nevzala. Během chvíle přišla zdrcující zpráva, jejíž text do konce svých dnů nezapomenu: Tatínek nás v noci opustil! Slova, která mě srazila na kolena."

Velkou pasáž knihy Procházka a Gottová věnovali dlouholeté přítelkyni Karla Gotta Alici Kovácsové, kvůli které s Ivanou Gottovou v roce 2017 prožil manželskou krizi. "Tušila jsem, že má doma zle. Alice mi ještě před tím jejich rozchodem říkala, že není se svojí ženou šťastný. Prý tvrdil, že je Ivana nervově labilní a mají velké problémy. Ale byl rozhodnutý to takto nechat a nemít žádné rozpory. Kdykoliv začal přemýšlet nad variantou případného rozvodu, bral zpátečku. Bál se totiž, co celé situaci řekne národ. A Ivaně pro změnu nezbývalo nic jiného, než vše ustát. Vzala si miliardáře a to je vždy něco za něco. Tátovi ale celá ta kauza velmi zdravotně ublížila. Musel doma trpět... Mně samotné to ale nikdy nepřiznal. Na dotaz, proč zůstává s Ivanou, když si Alici i jiným stěžoval, že je to s ní k nevydržení, mi odpověděl, že mu prodloužila život," popisuje v knize Dominika.

V případě dotazů na autory knihy či zprostředkování rozhovoru neváhejte kontaktovat redakční tým na e-mailu info@rokyskarlem.cz

Další podrobnosti ke knize můžete najít ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…