Dopravní podnik uzavře jižní vestibul stanice metra Budějovická

18.01.2018 17:42

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) je nucen z důvodu havarijního stavu zastřešení veřejné pasáže mezi objekty České spořitelny a obchodního domu DBK, které není ve správě DPP, od pátku 19. ledna 2018 až do odvolání uzavřít jižní vestibul stanice metra C Budějovická.

Dopravní podnik uzavře jižní vestibul stanice metra Budějovická
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Místní šetření svolané Magistrátem hlavního města Prahy konstatovalo havarijní stav zastřešení veřejné pasáže mezi budovami České spořitelny a obchodního domu DBK, které není ve správě DPP. Pro nezbytné zajištění bezpečnosti svých cestujících proto DPP od zahájení denního provozu v pátek 19. ledna 2018 uzavírá jižní vestibul stanice metra Budějovická (s eskalátory); následně budou majitelem pozemku uzavřeny i prostupy mezi severním atriem a jižní pasáží kolem tohoto vestibulu.

Magistrát hlavního města Prahy upozorňuje na špatný stav zastřešení pasáže několik let. „Překážkou oprav však byla neúspěšná jednání s vlastníky okolních budov, kteří kladením přehnaných kompenzačních podmínek znemožňovali zahájení rekonstrukce,“ vysvětluje Vít Hofman, tiskový mluvčí MHMP a dále dodává: „Vyhlášení havarijního stavu nám umožňuje zahájit opravy bezodkladně.“

„Délka uzavření jižního vestibulu stanice metra Budějovická je v tuto chvíli odhadována na dobu minimálně tří měsíců. Cestující mohou pro vstup do stanice využít severní vestibul. K omezení dojde u bezbariérového přístupu stanice, který bude zajištěn pouze do atria, nikoliv do úrovně ulice,“ informuje Ladislav Urbánek, dopravní ředitel DPP.

Dopravní podnik hl. m. Prahy, a. s. je největším dopravcem zajišťujícím městskou hromadnou dopravu v České republice. Obsluhuje celkem 145 autobusových linek, dále 25 denních a 9 nočních tramvajových linek a 3 linky metra. K 1. 1. 2018 bylo ve vlastnictví společnosti 1 168 autobusů, 854 tramvajových vozů a 730 vozidel metra. Společnost ročně přepraví více než miliardu osob a ujede cca 178 mil. kilometrů. Podnik má k 1. 1. 2018 celkem 10 932 zaměstnanců, z toho 4 230 tvoří řidiči MHD. Jediným akcionářem Dopravního podniku je hlavní město Praha, množství dopravních spojů a zadání pro jízdní řády v Praze určuje společnost ROPID (Regionální organizátor Pražské integrované dopravy). Více informací o Dopravním podniku naleznete rovněž ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…