Důležité právní věty zveřejňuje Nejvyšší soud co nejrychleji

04.06.2016 18:10

Nejvyšší soud ve snaze co nejdříve informovat o svých nejdůležitějších rozhodnutích a také stanoviscích, přijatých svými kolegii, přichází na webových stránkách s aktuální novinkou. Pod odkazem „Rozhodovací činnost“ nyní internetoví uživatelé naleznou nové rubriky „Právní věty, trestní kolegium“ a „Právní věty, občanskoprávní a obchodní kolegium“.

Důležité právní věty zveřejňuje Nejvyšší soud co nejrychleji
Foto: Nejvyšší soud ČR
Popisek: Nejvyšší soud ČR, logo

Už z názvů je patrné, že obě tyto rubriky obsahují právní věty, aktuálně schválené k publikaci v tzv. zelené sbírce, tedy Sbírce soudních rozhodnutí a stanovisek Nejvyššího soudu. Protože od schválení k publikaci až po samotné uveřejnění v tištěné sbírce uběhne vždy několik měsíců, vybraná nejdůležitější rozhodnutí a stanoviska začal Nejvyšší soud zveřejňovat ve zmíněných rubrikách na webu dříve, aby s nimi odbornou a laickou veřejnost seznámil co nejrychleji. Každá takto uveřejněná právní věta je doplněna krátkou anotací a informací o tom, kdy byla schválena a ve kterém čísle Sbírky soudních rozhodnutí a stanovisek Nejvyššího soudu ji bude možné nalézt s dalšími podrobnostmi. 

Nejvyšší soud předpokládá, že takto ještě efektivněji dokáže naplňovat jednu ze svých základních funkcí sjednocovatele judikatury.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…