Dva nové modely chytrých televizí s Google TV vystavuje LG na CES 2013

11.01.2013 13:44

Rozšířenou řadu Smart Google TV představuje na probíhajícím veletrhu CES 2013 v Las Vegas společnost LG. Nové modely GA7900 a GA6400 zaujmou především intuitivním uživatelským rozhraním a novým designem.

Dva nové modely chytrých televizí s Google TV vystavuje LG na CES 2013
Foto: LG
Popisek: LG

Nejnovější platforma Googlu a nová verze LG ovladače Magic Remote společně s QWERTY klávesnicí významně zvyšují efektivitu funkcí Voice Search (hlasové vyhledávání) a PrimeTime (zlepšený programový průvodce). Nová verze Smart Home přidává pohodlí a luxus v podobě snadného přístupu k VoD (Video on Demand), YouTube a dalším aplikacím. Dostat se k bohatému online obsahu nebylo nikdy jednodušší! Navíc se tento prémiový model ponese v designu LG CINEMA SCREEN, tudíž o eleganci a moderní provedení nebude nouze.

„Jsme odhodláni poskytnout zákazníkům širokou škálu nejrůznějších řešení domácí zábavy. A pokud může něco zaujmout, pak je to právě nová LG Smart TV s Google TV,“ říká Martin Malý, tiskový mluvčí LG Electronics. „Vsadili jsme na jednoduchost. Výsledkem vývoje je hvězdný zážitek, spojující platformu Google TV a úspěšnou technologii LG Smart TV.“

Cílem LG Google TV je úplně změnit pocit z uživatelského rozhraní. Nová platforma nabízí naprostou jednoduchost, která může připomínat jednoduchost televizních přijímačů z let minulých. Novinkou jsou různé typy „karet“, které slouží jako složky pro aplikace a obsah. Například karta „Moje zájmy“ může ukázat uživateli užitečné informace jako aktuální počasí či zprávy ze zdrojů, které si majitel televize nastaví.

K ovládání celého systému je k dispozici Magic Remote QWERTY ovladač, který kombinuje výhody kompletní klávesnice a známého ovládání Magic Remote. Vylepšené rozpoznávání přirozené řeči je perfektní právě pro funkci vyhledávání na Googlu. 

Součástí televize je i dvoujádrový procesor, který umožňuje snadnou navigaci v menu, svižné prohlížení webu nebo naprosto plynulé sledování videí. Výpočetní výkon navíc pomáhá enginu TruPicture XD zpracovávat snímky rychle a přesně, díky čemuž jsou barvy bohatší a kontrast a jas větší.

LG použilo svůj úspěšný LG CINEMA SCREEN design, aby zajistilo moderní a elegantní vzhled. Jak je známo, rámeček televize je naprosto minimální, což dodává televizoru aerodynamický vzhled, vytvářející dojem obrazovky bez hranic.  Televize se tak stane doplňkem v každém obývacím pokoji.

Google a LG díky těmto modelům televizí nabízejí nepřeberné množství možností připojení. Obě televize je možné bezdrátově propojit s dalšími zařízeními. Pomocí nejnovější YouTube aplikace pro Android se mohou smartphony a tablety automaticky spárovat s Google TV pomocí Wi-Fi, čímž vzniká možnost přehrávat videa z mobilu přímo na obrazovce.

Pro hráče videoher je tu také jedna skvělá zpráva. Předinstalovaná aplikace OnLive® přemění televizi v neuvěřitelnou herní platformu, a to bez herní konzole! Díky OnLive® získáte přístup ke stovkám vysoce kvalitních her bez nutnosti instalace; všechna data jsou uložena v cloudu. Samozřejmostí je LG CINEMA 3D, která u LG Google TV využívá pasivní (FPR) 3D technologii a poskytuje tak filmovým a herním nadšencům skvělý 3D zážitek bez rozptylujícího blikání brýlí.

O LG Electronics CZ

Firma LG je silnou korejskou společností, která se svojí více než 50letou tradicí patří mezi světové lídry a technologické inovátory ve spotřební elektronice, domácích spotřebičích a mobilních komunikacích. Regionální pobočka LG Electronics CZ patří na českém a slovenském trhu mezi přední hráče v prodeji spotřební elektroniky. Nabízené portfolio LG na českém trhu je rozděleno do pěti kategorií: Spotřební elektronika, Domácí spotřebiče, Klimatizační jednotky, Mobilní telefony a Informační technologie. Česká pobočka LG Electronics byla založena v roce 2003, o dva roky později přibyla kancelář v Bratislavě.

Zaměstnává více než 120 zaměstnanců, přičemž roční obrat se pohybuje v řádu miliard korun. V celé skupině LG pracuje více než 84 tisíc lidí, ve 112 provozech, v 81 dceřiných společnostech na celém světě. Produkty společnosti LG zaručují vysokou kvalitu, inovativnost a osobitost. V roce 2012 získala společnost LG ocenění asociace EISA ve dvou kategoriích – Evropský SMART televizor LG 55LM960V a Nejúspěšnější evropský displej LG 55EM970V. LG se pravidelně účastní soutěží Red Dot Design Award (LG CINEMA 3D televizor LG LM9600, LG magický ovladač Magic Remote, LG Styler, lednice s mrazákem LG GB5240AVAZ), iF Design Award a Industrial Design Excellence Award (IDEA). Navíc byla společnost LG v roce 2012 oceněna řadou ocenění od nezávislého časopisu dTest (LG BH7420P a BH6320C, Smart TV LG 42LS570S, blu-ray přehrávač LG BP620).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

16:13 Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohr…