ERÚ: A. Vitáskové se v USA dostalo podpory

04.08.2014 14:45

Silnou podporu a důvěru v kroky českého regulátora vyslovili zástupci politických a dalších vlivných organizací Spojených států amerických během pracovní návštěvy předsedkyně Energetického regulačního úřadu (ERÚ) Aleny Vitáskové.

ERÚ: A. Vitáskové se v USA dostalo podpory
Foto: ERÚ
Popisek: ERÚ

Předsedkyně ERÚ byla na několikadenní návštěvě v USA na základě osobního pozvání od vedení tamějších státních institucí. Velká část agendy během jednání se týkala vlivu regulátora na energetickou bezpečnost, zejména v oblasti zásobování zemním plynem.

„Byla jsem velmi mile překvapena, že se zástupci amerických státních, politických a dalších vlivných organizací zabývají situací v české energetice a mají o ní skutečně dobrý přehled. O to víc mne potěšilo, že mi byla ze strany státních institucí USA vyjádřena podpora ve všech souvisejících otázkách. Šlo například o podporu regulátora a kroků, které ERÚ činí v rámci svých pravomocí v elektroenergetice a plynárenství, i o vyjádření osobní solidarity,“ uvedla předsedkyně ERÚ Alena Vitásková.

Cesta byla uskutečněna na základě pozvání z americké strany a sloužila mimo jiné k výměně informací před říjnovým energetickým summitem mezi Evropskou unií a Spojenými státy americkými.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…