Ekologické centrum: Probíhá soutěž Pojmenujte naše parky

08.03.2015 21:04

Město Most, kdysi právem zvané město růží, má řadu rozsáhlých parkových úprav. Při jeho budování se na zeleni nešetřilo a dodnes je to dobře patrné. Přesto většina jeho parků, kterých je více než 10, nemá své pojmenování. A tak lze občas slyšet „sejdeme se v parku za knihovnou“ nebo „je to za tím parkem pod SHD“ a podobně.

Ekologické centrum: Probíhá soutěž Pojmenujte naše parky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zahradník při úpravě keřů. Ilustrační foto

Proto Ekologické centrum Most připravilo soutěž „Pojmenujte naše parky“, která je zaměřena na 6 nejzajímavějších z nich:

1. park u sportovní haly (uváděný také jako Centrální park či Park střed)
2. park v ulici U Stadionu mezi bloky č. 401, 411 a 571
3. park u kina Mír (mezi ulicemi Jana Kubelíka a Moskevská)
4. park v ulici Josefa Skupy (u zpívající fontány)
5. park u děkanského chrámu
6. park v Zahradní čtvrti mezi ulicemi Javorová a Jasmínová

Lze si vybrat všechny parky, stejně jako jen některé z uvedených. Alespoň ty nejčastěji navštěvované, sadovnicky mimořádně hodnotné parky či umístěné ve zvlášť významných místech města, by si své pojmenování zasloužily. Díky dobře vybraným jménům by Mostečané k parkům mohli získat také bližší osobní vztah.

V návrzích zohledněte:

1) specifičnost parku, jeho hodnotu, krásu apod.,
2) snadnou výslovnost jména,
3) jeho snadnou zapamatovatelnost.

Soutěž je určena široké veřejnosti, především obyvatelům Mostecka. Své návrhy pojmenování jednotlivých parků nám zasílejte e-mailem na adresu ecm.souteze@gmail.com do 22.04.2015. Lze je také zaslat poštou na níže uvedenou adresu či doručit osobně do kanceláře Ekologického centra Most pro Krušnohoří. Také lze využít Zelené linky Ekologického centra - 800 195 342.

Jméno budeme hodnotit pro každý park zvlášť ve spolupráci s městem Most. Účastník (resp. účastníci) soutěže, jehož název pro ten který park bude vybrán jako vítězný, dává souhlas s jeho dalším využitím pro potřebu Ekologického centra, města Most i Technických služeb města Mostu.

Napište nám také své nápady a podněty, jak by bylo možné vylepšit současný stav zeleně ve městě a zejména v parcích, zahrnutých do naší soutěže. Zajímá nás také, co podle vás městské zeleni Mostu chybí.

V případě, že název bude vybrán pro dotčený park a název bude splňovat podmínky kladené na autorské dílo dle autorského zákona v platném znění, uděluje autor tímto Ekologickému centru Most pro Krušnohoří výhradní bezplatnou časově a územně neomezenou licenci ke všem obvyklým způsobům užití tohoto autorského díla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

19:19 ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

Energetici na sobotu 4. května připravili pro malé návštěvníky speciální program zaměřený na výrobu …