Era: Hudební Léto na Jungmaňáku oživí přes prázdniny centrum Prahy

22.07.2013 8:10

Letos se v Praze představí nový open-air festival, Léto na Jungmaňáku s Era světem. Projekt má za cíl oživit přes léto centrum Prahy kvalitním hudebním programem. Každý čtvrtek od 25. července až do konce srpna se zde představí hudební hvězdy po boku mladých talentů. Festival tak reaguje na letní sezónu, která je v Praze z hlediska kultury jiná než zbytek roku.

Era: Hudební Léto na Jungmaňáku oživí přes prázdniny centrum Prahy
Foto: erasvet.cz
Popisek: Era

Multižánrový festival se skládá ze šesti koncertů umístěných open-air přímo v srdci Prahy na Jungmannově náměstí. „Jungmannovo náměstí je zajímavé místo, i když přes něj denně proudí davy lidí, málokdo se zde zastaví. Chceme toto náměstí trochu oživit a zároveň využít jeho skvělé polohy a snadné dopravní dostupnosti. Proto jsme společně s prostorem Era svět připravili program, který je pro všechny návštěvníky zdarma a jenž nabízí opravdu velkou porci zábavy," popisují organizátoři z občanského sdružení Nerudný fest.cz.

 Svěží atmosféru každému koncertu dodá mladá kapela, jako předskokan větším jménům. Cílem této snahy je podpora mladé hudební scény. Vrchol večera následně obstarají známí interpreti, kteří již v hudebním světě něco znamenají. Celý festival odstartuje „buránek" regionální charakteru, Xavier Baumaxa, který je známy například pro svou spoluprácí s Bobem Marleym či kapelou System of a dolů. Následovat ho postupně budou např. jedna z nejzajímavějších zpěvaček současnosti, Lenka Dusilová, česká turbo-šansonová kapela Poletíme?, živá a humorná dance paráda v podání Hi-Fi, našlapaní The Spankers se Sisou Fehérovou a na závěr celého festivalu se představí a festival stylově ukončí gypsy-funková legenda Gulo Čar.

 Festival přichází s bohatým programem paradoxně v době letních prázdnin, kdy mnoho klubů raději zavírá a pro Prahu začíná jakási kulturní „okurková sezóna". „Nejde o to, že by všichni lidé odjeli pryč z Prahy třeba na dovolenou nebo na velké open-air festivaly. Lidí tu je dost, jen se jim nechce chodit nikam dovnitř. Pak se nenabízí nic lepšího než zkusit udělat open-air v centru Prahy. A já myslím, že se nám to povede," dodávají organizátoři.

 Léto na Jungmaňáku vypukne 25. července a každý čtvrtek až do konce srpna nabídne hudební potěšení se vstupem zdarma. Koncerty začínají vždy v 18:30.

 Program:

 ČT 25.7. - Xavier Baumaxa + BT`n`J ČT 1.8. - Lenka Dusilová + Káča a Sára
 ČT 8.8. - Poletíme? + Vasilův Rubáš
 ČT 15.8. - Hi-Fi + Juicy Freak
 ČT 22.8. - The Spankers + Skalená Treska
 ČT 29.8. - Gulo Čar + Sek jsi bombónky

 Generálním partnerem festivalu je Era svět. Záštitu nad akcí laskavě převzal starosta MČ Prahy 1, Ing. Oldřich Lomecký. Partnery Léta na Jungmaňáku jsou dále Rádio 1, Kytary.cz, Hudební nástroje Kliment, Petrof a Guitar Park.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

13:04 KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

Za sedmnáct týdnů letošního roku zaznamenali jihočeští hygienici celkem 1 476 případů černého kašle …