FN Brno: Dětskou nemocnici navštívil eurokomisař Vytenis Andriukaitis

24.07.2017 21:07

V pondělí 24. července 2017 navštívil Dětskou nemocnici eurokomisař pro zdraví a bezpečnost potravin Vytenis Andriukaitis. Zavítal do Centra pro vzácná kožní onemocnění a EB Centra Dětského kožního oddělení Pediatrické kliniky FN Brno, která byla v prosinci 2016 přijata do Evropské referenční sítě (European Reference Network) pro vzácná kožní onemocnění ERN-Skin.

FN Brno: Dětskou nemocnici navštívil eurokomisař Vytenis Andriukaitis
Foto: fnbrno.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Brno - logo

Velkou zásluhu na přijetí do této prestižní referenční sítě má především primářka Dětského kožního oddělení Pediatrické kliniky FN Brno MUDr. Hana Bučková, Ph.D., pro kterou jde o obrovské profesní ocenění. Blíže se k tomuto i dalším tématům vyjadřovala např. v rozhovoru dostupném na webových stránkách naší nemocnice ZDE.

Z celkového počtu 52 center ERN-Skin byla z České republiky přijata pouze čtyři centra, dvě z Prahy a dvě z Brna, přitom Dětské kožní oddělení bylo uznáno jako jediné z České republiky pro vzácné vrozené vady kůže v celém rozsahu. Toto pracoviště se dlouhodobě zaměřuje na vrozená kožní onemocnění, má vybudován mezioborový tým nejen pro epidermolysis bullosa congenita (EB Centrum), ale i pro jiné genodermatózy. Dětské kožní oddělení rovněž úzce spolupracuje s Centrem molekulární biologie a genové terapie (CMBGT) Interní hematologické a onkologické kliniky, které vyšetřuje devadesát genů pro vrozená kožní onemocnění.

European Reference Network je Evropská referenční síť propojující expertní centra v oblasti vysoce specializované zdravotní péče, která patří k absolutní špičce v oboru jak v základním či klinickém výzkumu, tak v oblasti diagnostiky a organizace péče o pacienty. V roce 2016 se do nově vzniklé sítě expertů přihlásilo více než 1000 pracovišť z 365 univerzitních nemocnic v Evropě, kritéria pro výběr přitom byla velice přísná. Pro Fakultní nemocnici Brno je proto velkou ctí, že do této prestižní sítě těch nejlepších odborných center patří od prosince 2016 také Neuromuskulární centrum FN Brno, Centrum pro vzácná kožní onemocnění a EB Centrum Dětského kožního oddělení Pediatrické kliniky FN Brno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…