FN Hradec Králové: Fotbalisté potěšili mikulášskou nadílkou dětské pacienty

07.12.2018 15:48

Fotbalisté druholigového FC Hradec Králové 4. prosince zamířili v přestrojení za Mikuláše, čerta a anděla za pacienty Dětské kliniky Fakultní nemocnice Hradec Králové. Hráči během zhruba hodinové obchůzky prošli několika odděleními nemocnice a rozdali desítkám dětských pacientů dárkové balíčky a karty s podpisy hráčů. Pro hráče klubu to byla první obdobná zkušenost.

FN Hradec Králové: Fotbalisté potěšili mikulášskou nadílkou dětské pacienty
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

„Děti byly hodné, zpívaly a recitovaly básničky. Hodně nás překvapil desetiletý kluk, který nám přímo na pokoji zahrál moc hezky na kytaru,“ zhodnotil návštěvu dětských pacientů obránce Jakub Martinec. Ten se po nemocnici pohyboval v kostýmu Mikuláše, jeho kolega z obrany, Daniel Finěk, se zhostil role anděla a útočník Jiří Miker se stal pro tuto příležitost čertem.

Pro dětské pacienty byla návštěva trojice fotbalistů v převlecích zpestřením jejich pobytu v nemocnici. „Je to super, jsou moc fajn, že přišli. Když mi řekli, že jsou fotbalisté, tak to mě hodně překvapilo, řekl jsem si, že se určitě někdy podívám, jak hrají,“ řekl devítiletý chlapec.

Fakultní nemocnice Hradec Králové a FC Hradec Králové spolupracují na různých akcích, například letos na podzim se fotbalisté zúčastnili otevření první etapy unikátního Plicního parku v areálu FN HK, každoročně se koná také akce pro fanoušky hradeckého fotbalu, kteří darují krev na Transfuzním oddělení FN HK.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

10:17 Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

Český statistický úřad zveřejnil seznam kandidátů pro volby do Evropského parlamentu. Volby se na úz…