FN Hradec Králové: Mléčná banka plánuje oceňovat dárkyně i půjčování odsávaček mléka

08.04.2024 22:03 | Tisková zpráva

Mléčná banka Fakultní nemocnice Hradec Králové, která zajišťuje mateřské mléko především pro nedonošené či nemocné novorozence hospitalizované v nemocnici, plánuje zahájit oceňování dlouhodobě spolupracujících dárkyň mateřského mléka pamětním listem. Nově banka také dárkyním nabízí možnost zapůjčení odsávaček mateřského mléka.

FN Hradec Králové: Mléčná banka plánuje oceňovat dárkyně i půjčování odsávaček mléka
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

„Pamětním listem chceme vyjádřit poděkování všem maminkám, které se do dlouhodobého dárcovství mléka zapojují a pomáhají nám zajistit kvalitní výživu nejmenších pacientů nemocnice,“ uvedla vedoucí Mléčné banky FN HK, Mgr. Miroslava Jandová, Ph.D.

Anketa

Kdo byl vaším favoritem ve druhém kole slovenských prezidentských voleb?

hlasovalo: 17421 lidí

Mléčná banka FN HK od září 2022 nabízí dárkyním možnost svozu mateřského mléka v okruhu do 50 kilometrů od Hradce Králové, letáky s možností zapojení do programu jsou také k dispozici v dalších zdravotnických zařízeních na území Královéhradeckého kraje. „V poslední době spolupracujeme také s laktačními poradkyněmi, například s Klárou Eimerovou, DiS., díky které se podařilo získat nové dárkyně mateřského mléka na Náchodsku,“ uvedla Mgr. Jandová, Ph.D.

Na základě podnětu dárkyň Mléčná banka FN HK pořídila trojici elektrických odsávaček mateřského mléka, které jsou bezplatně k zapůjčení dlouhodobým dárkyním, pro které bylo pořízení vlastní odsávačky nákladné. Bližší informace o darování mateřského mléka je možné najít ZDE nebo na telefonním čísle 495 833 750 v čase od 6:00 do 15:30 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

22:04 Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

Česká obchodní inspekce v průběhu minulého roku kontrolovala, zda nedochází ze strany obchodníků k d…