FN Hradec Králové: Očkovací centrum FN HK podalo přes 200 000 dávek vakcíny proti COVID-19

14.12.2021 14:21 | Tisková zpráva

Očkovací centrum Fakultní nemocnice Hradec Králové překonalo v těchto dnech hranici 200 000 podaných dávek vakcín proti COVID-19.

FN Hradec Králové: Očkovací centrum FN HK podalo přes 200 000 dávek vakcíny proti COVID-19
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

Ve fakultní nemocnici bylo naočkováno alespoň jednou dávkou více než 90.000 lidí. Očkovací centrum, které v poslední době opět rozšířilo své kapacity, nyní eviduje největší zájem o aplikaci třetí dávky vakcíny. 

„Samozřejmě postupně přicházejí také lidé na první či druhou dávku vakcíny, ale převažují lidé se zájmem o posilující dávku vakcíny. V pracovních dnech se pohybujeme kolem šesti stovek podaných dávek vakcín, během víkendu to je téměř tisíc aplikací denně,“ uvedl vedoucí Očkovacího centra FN HK MUDr. Pavel Kosina. 

Očkovací centrum FN HK nyní očkuje v Pavilonu interních oborů registrované zájemce každý pracovní den od 15:30 do 19:30 hodin, o víkendech od 8:00 do 16:00 hodin. Ve vybraných pracovních dnech se podávají vakcíny registrovaným také v Pavilonu profesora Bašteckého v čase od 8:00 do 14:00 hodin.

FN HK umožňuje také aplikaci vakcín neregistrovaným, kteří mohou přijít v čase od 16:30 do 19:00 hodin každý pracovní den. Centrum má z provozní důvodů omezenou kapacitu kolem stovky neregistrovaných denně a negarantuje, že se na všechny, kteří dorazí dostane. V posledních dnech se počet neregistrovaných očkovaných denně pohybuje v řádu několika desítek lidí. FN HK podává všem zájemcům vakcínu firmy Pfizer/Biontech. Zájemci o aplikaci vakcíny proti COVID-19 mohou také kontaktovat svého praktického lékaře, kteří by měli proti COVID-19 očkovat.

Očkovací centrum FN HK, které první dávky vakcíny podalo na začátku letošního ledna, největší nápor zažilo v květnu a červnu, kdy bylo podáno přes 30.000 dávek vakcíny měsíčně. V poslední době zájem o očkování opět stoupá, například v září bylo podáno zhruba pět tisíc dávek, v listopadu to bylo již přes 17.000 dávek.

„Určitě je na místě poděkovat všem kolegům, kteří se v mimopracovní době na zajištění očkování podílejí, jsou to lidé nejen z nemocnice, kteří se do očkování během posledních měsíců zapojili a pomohli ochránit očkované proti závažnému průběhu onemocnění COVID-19,“ uvedl ředitel Fakultní nemocnice Hradec Králové prof. MUDr. Vladimír Palička, CSc., dr. h. c.

Bližší informace o očkování ve Fakultní nemocnici Hradec Králové je možné najít ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…