FN Hradec Králové: Ředitel prof. Palička požádal o uvolnění z funkce

18.07.2022 16:55 | Tisková zpráva

Prof. MUDr. Vladimír Palička, CSc., dr. h. c. dnes požádal ministra zdravotnictví prof. MUDr. Vlastimila Válka, CSc., MBA, EBIR o uvolnění z funkce ředitele Fakultní nemocnice.

FN Hradec Králové: Ředitel prof. Palička požádal o uvolnění z funkce
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

Pan ministr jeho žádost přijal, požádal ho však, aby nemocnici vedl i nadále, do doby, než Ministerstvo zdravotnictví ve výběrovém řízení vybere vhodného nástupce. „Nemocnice čelila v posledních letech extrémní zátěži v souvislosti s pandemií COVID-19 a znovu chci poděkovat všem kolegům za spolupráci v této mimořádně náročné době. Nyní je potřeba co nejrychleji dohánět kvůli pandemii odložené neakutní operace a také pokračovat ve všech rozjetých projektech, které jsou pro rozvoj FN HK zásadní,“ uvedl mimo jiné prof. Palička.

Ministr vyzdvihl zásluhy profesora Paličky a předal mu Čestné uznání ministra zdravotnictví jako ocenění jeho mnohaleté, úspěšné práce ve zdravotnictví. „Profesor Palička je velkým odborníkem a velmi dobrým ředitelem Fakultní nemocnice Hradec Králové. Děkuji mu za jeho dlouholetou službu, po níž odevzdává nemocnici v lepším stavu, než ve kterém se jejího vedení ujímal. Předpokládám, že profesor Palička se bude i nadále věnovat aktivitám ve FN HK, v čemž mu přeji mnoho zdaru,“ doplnil ministr Válek.

Prof. Vladimír Palička byl tehdejším ministrem zdravotnictví jmenován ředitelem FN HK dne 9. srpna 2016 na základě výběrového řízení. FN HK, která zaměstnává přes 5000 lidí, vždy hospodařila s vyrovnaným rozpočtem. Nemocnici se v posledních letech podařilo například vybudovat přístavbu pro lineární urychlovače či novou moderní budovu Transfuzního oddělení, v současnosti centralizuje laboratorní obory a rozšiřuje pracoviště molekulární biologie, které mimo jiné provádí testování na COVID-19. Nemocnice také pokračuje v přípravách projektu Modernizace chirurgických oborů a také v přípravě stavby nové budovy Kliniky infekčních nemocí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…