FN Hradec Králové od 4. prosince spustí testování pedagogů antigenními testy

03.12.2020 19:38

Odběrové centrum COVID-19 Fakultní nemocnice Hradec Králové v souladu s mimořádným opatřením Ministerstva zdravotnictví České republiky v pátek 4. prosince 2020 spustí antigenní testování pro pedagogické pracovníky. Test je prováděn odběrem z nosohltanu (nosu).

FN Hradec Králové od 4. prosince spustí testování pedagogů antigenními testy
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

Zájemci o provedení testu se musí předem objednat v rezervačním systému (ZDE). Další podmínkou je předložit potvrzení zaměstnavatele, že osoba je pedagogickým pracovníkem.

Odběrové centrum bude i nadále zajišťovat testování samoplátců a osob indikovaných k vyšetření PCR testem hygieniky či lékaři. Od 18. prosince 2020 začne centrum zajišťovat testování antigenními testy pro veřejnost, podmínkou bude opět objednání v rezervačním systému.

Odběrové centrum FN HK pro vyšetření antigenním testem je v provozu každý den od 7,30 do 15,30 hodin. „Žádáme všechny o řádné vyplnění všech údajů včetně mobilního telefonního čísla v rezervačním systému. Dále je třeba, aby na odběrové místo přicházeli občané s ochranou dýchacích cest a dodržovali hygienická pravidla,“ uvedla vedoucí Oddělení nemocniční hygieny FN HK MUDr. Lenka Hobzová, Ph.D. V případě pozitivního výsledku antigenního testu bude u osob, které nemají klinické příznaky infekce COVID-19 z nařízení Ministerstva zdravotnictví proveden v rámci odběrového místa PCR test k ověření pozitivity. Test bude proveden novým stěrem z nosohltanu. Informace o výsledku tohoto vyšetření je zasílána prostřednictvím SMS na mobilní telefon do 48 hodin.

Upozorňujeme, že testování za pomoci antigenních testů je dobrovolné a je určeno pro osoby, které se cítí zdrávy a netrpí příznaky onemocnění COVID-19. Osoby nemocné či s příznaky musí nejlépe telefonicky kontaktovat svého praktického lékaře. Antigenní testy se neprovádějí u osob, které v uplynulých 90 dnech prodělaly infekci COVID-19 a také v případech, že byly v uplynulých pěti dnech testovány PCR testem s negativním výsledkem.

Odběrové centrum FN HK funguje jako drive-in, příjezd je vyznačen Třebešskou ulicí kolem areálu Univerzity obrany. Příchod pro pěší je vyznačen od pěší i hlavní vrátnice. Centrum je v provozu sedm dní v týdnu. Provozní doba a další podmínky se mohou v dalších týdnech s ohledem na vývoj situace měnit, informace budou uvedeny na webových stránkách Fakultní nemocnice Hradec Králové.

Žádáme zájemce o testování, aby využívali spádové odběrové centrum. Mapu umístění odběrových center v celé České republice včetně informací o jejich provozní době je možné najít na webu Ministerstva zdravotnictví ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…