FNUSA: Již příští týden Zatočíme s mrtvicí! Společně a online

23.10.2020 16:32

Každoroční osvětová akce k příležitosti Světového dne cévní mozkové příhody se letos pod rukama Cerebrovaskulárního výzkumného týmu Mezinárodního centra klinického výzkumu FN u sv. Anny v Brně promění v projekci na plátně. Již v úterý 27. 10. se z bezpečí svých smartphonů či počítačových monitorů mohou zájemci ponořit do světa cévní mozkové příhody – naservírovaného bez obalu pacienty a odborníky. Tři panely, 12 částí, 300 minut plných napětí, raritních záběrů a setkání s lidmi, kteří všem předají ucelené informace.

FNUSA: Již příští týden Zatočíme s mrtvicí! Společně a online
Foto: FNUSA
Popisek: FNUSA

Celý program bude možné sledovat na facebookových stránkách vzdělávacího projektu HOBIT (www.facebook.com/projekthobit), který výzkumný tým realizuje. Vybraná videa budou následně umístěna také na Youtube. „Ve spolupráci s lékaři, pacienty a dalšími odborníky jsme pro diváky připravili unikátní program, který je seznámí s problematikou cévní mozkové příhody zábavnou a interaktivní formou,“ uvedla organizátorka akce Ing. Hana Maršálková.

Zájemci si tak mohou virtuálně projít prostory Cerebrovaskulárního týmu FNUSA-ICRC, zúčastnit se online lekce jógy anebo si zasoutěžit o originální ceny. Na pořadu dne bude i přednáška, jak mrtvici bezpečně rozeznat, jak na ni zareagovat, jak snížit její riziko a pacientem se nestát. „Navedeme diváky, jak si mohou změřit hodnoty, které představují rizikový faktor pro vznik mozkové mrtvice, sami doma. Zprostředkujeme také unikátní záběry ze zákulisí léčby pacienta zasaženého mrtvicí s průvodním komentářem specialisty a při online streamu budou odpovídat na dotazy neurolog i pacientka po cévní mozkové příhodě,“ dodala k programu akce Hana Maršálková.

Programu se budou účastnit například prof. MUDr. Robert Mikulík, Ph.D., průkopník moderní léčby cévní mozkové příhody, MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., držitel prestižní ceny Danubius Young Scientis Award v oblasti výzkumu mozkové mrtvici a řada dalších odborníků. Akci také finančně podpořila městská část Brno-střed.

Mrtvice postihuje každého druhého člověka. Za minutu odumřou dva miliony mozkových buněk. Je proto důležité se zajímat. Třeba tím, že si zapnete Facebook projektu HOBIT 27. října v 10 hodin dopoledne a načerpáte životně důležité informace z první ruky.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…