FNUSA: Ocenění za přínos péči o cévní mozkové příhody

07.06.2017 10:51

Robert Mikulík, vedoucí Komplexního cerebrovaskulárního centra FN u sv. Anny v Brně a vedoucí Cerebrovaskulárního výzkumného týmu FNUSA-ICRC byl během konání Konference Evropské iktové organizace oceněn za svůj přínos v oblasti péče o pacienty s cévní mozkovou příhodou cenou “Spirit of Excellence”. Cenu získal za své dlouholeté a úspěšné aktivity v oblasti organizace péče o cévní mozkové příhody a jejich léčby na národní i mezinárodní úrovni.

FNUSA: Ocenění za přínos péči o cévní mozkové příhody
Foto: FNUSA
Popisek: FNUSA

Od roku 2015 vede Robert Mikulík komplexní projekt „ESO-EAST“ zastřešený Evropskou iktovou organizací, jehož cílem je zlepšení péče o cévní mozkové příhody ve 23 zemích východní Evropy a střední Asie. V rámci projektu vzniká pod vedením Roberta Mikulíka také registr kvality iktové péče RES-Q, do něhož se podařilo zařadit již více než 220 nemocnic z 25 zemí.

Projekt ESO-EAST již po 2,5 letech své existence slaví úspěchy a dostává se do povědomí nejen Světové zdravotnické organizace (WHO) či Světové iktové organizace (WSO), ale hlavně do popředí zájmu samotných lékařů v zapojených zemích, kteří díky projektu a jeho podpoře začínají měnit systém péče o cévní mozkové příhody ve svých nemocnicích.

Konference Evropské iktové organizace se konala v květnu v Praze a sjelo se na ni 4.200 odborníků z celého světa, aby společně diskutovali o nových poznatcích z diagnostiky a léčby cévních mozkových příhod. Konference Evropské iktové organizace (European Stroke Organisation Conference) se řadí mezi nejvýznamnější akce v tomto oboru na světě. Letos se na její organizaci významně podíleli i členové výboru Cerebrovaskulární sekce České neurologické společnosti ČLS JEP a pracovníci Cerebrovaskulárního výzkumného týmu FNUSA-ICRC. Jeho vedoucí Robert Mikulík, společně s prezidentkou Evropské iktové společnosti (ESO) Valerií Caso, konferenci předsedal.

Doc. MUDr. Robert Mikulík, Ph.D.

„Díky konání v Praze je to časově i cenově dostupnější pro české lékaře, v jejichž vyšší zájem doufáme. Naše profesní organizace (Cerebrovaskulární sekce České neurologické společnosti ČLS JEP – pozn. red.) také vyhlásila granty na podporu účasti mladých českých lékařů. Věříme, že to mnohé mladé lékaře bude motivovat k práci ve výzkumu, což přispěje k erudovanosti českých lékařů. Myslím, že fakt, že konferenci organizujeme zde, v České republice, je i signál pro naši politickou scénu, že v oblasti výzkumu i péče o cévní mozkové příhody jsme světem uznávanou špičkou, a je dobré tomuto oboru věnovat i doma dostatek pozornosti. Jsem navíc rád, že díky angažovanosti několika nás z FN u sv. Anny v Brně získává i sama naše nemocnice na mezinárodním poli dobré jméno,“ sdělil Robert Mikulík.

Doc. Mikulík jako první Čech a v podstatě i první Východoevropan zasedl do nejvyššího orgánu Evropské iktové organizace, tzv. Executive Committee.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…