FNUSA: Situace se poměrně rychle zhoršuje, budeme muset část personálu přesunout

04.11.2021 13:30 | Tisková zpráva

Ve Fakultní nemocnici u sv. Anny v Brně neutěšeně narůstá počet pacientů s nemocí COVID-19. K dnešnímu ráno jich je hospitalizováno celkem 59.

FNUSA: Situace se poměrně rychle zhoršuje, budeme muset část personálu přesunout
Foto: FNUSA
Popisek: FNUSA

Na anesteziologicko resuscitační klinice je pět pacientů, čtyři na umělé plicní ventilaci a jeden také na přístroji ECMO. Další dva post covidoví pacienti jsou také na umělé plicní ventilaci a jeden také na přístroji ECMO. Všichni jsou ve vážném stavu. 14 pacientů je na JIP, 11 v těžkém stavu, další ve středně těžkém stavu. Zbývající pacienti jsou na covidových odděleních ve středně těžkém a lehčím stavu, jsou na HFNO (vysokoprůtoková aplikace kyslíku) a kyslíku. Pořád platí, že většina pacientů ve vážném stavu je neočkovaná.

Situace se poměrně rychle zhoršuje, budeme muset stejně jako některé další nemocnice snížit počet operačních sálů a část personálu přesunout k pacientům s nemocí COVID-19. Ještě není jasné, na kolik, vedení nemocnice o tom intenzivně jedná. Tímto krokem by se prozatím neomezil počet plánovaných operačních zákroků. Jisté však je, že v pondělí budeme muset otevřít na některé z dalších klinik již páté covidové oddělení.

Ptáte se hodně na srovnání ohledně počtu pacientů s nemocí COVID-19 v jiných časových obdobích. Před dvěma týdny jsme jich měli celkem 13, před měsícem žádného. Když to srovnám se situací před rokem – 5. 11. 2020 bylo u nás hospitalizováno 152 pacientů s covidem, 25 jich bylo ve vážném stavu na umělé plicní ventilaci. Důležité je také zmínit, že jsme k tomuto dni měli 181 nakažených zdravotníků (nyní 20, všichni lehký průběh).

Anketa

Věříte, že Fialova vláda bude dobře hájit naše národní zájmy?

2%
96%
hlasovalo: 47383 lidí

Pokud se jedná o testování v uplynulých dnech, nijak výrazně se počty nemění, PCR metodou testujeme cca 200 lidí denně, u antigenních testů je to cca 140 lidí denně. Přibyli samozřejmě samoplátci, u PCR testů je jich ze všech příchozích zhruba 15 procent, u antigenních testů 50 procent. Více je také lidí se žádankami. Rezervační kalendář máme ohledně PCR testů dnes plný, zítra jsou volné termíny. U antigenních testů je volno i dnes.

Zájem o očkování stále trvá. Včera naši zdravotníci podali 1134 dávek. 497 v očkovacím centru v nemocnici, 175 dávek podal mobilní očkovací tým v domovech pro seniory a 462 dávek bylo podáno v OC Olympia v Brně (z toho 233 dávek vakcíny výrobce Johnson, zbytek převažovaly 1. dávky vakcíny výrobce Pfizer, menší část byly 3. dávky Pfizer).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…