Fakulta architektury ČVUT přijímá uchazeče do doktorského studia

01.03.2017 22:41

Fakulta architektury ČVUT v Praze zve do konce března 2017 všechny zájemce o studium v doktorském studijním programu k podání přihlášky. Mezi výzkumné úspěchy posledních let, na kterých se doktorandi fakulty podíleli, patří Laboratoř ticha, expozice českého pavilonu na EXPO 2015 v Miláně, nebo funkční prototyp soběstačného solárního domu AIR HOUSE, za který obdrželi třetí místo v soutěži Solar Decathlon 2013 v Kalifornii.

Fakulta architektury ČVUT přijímá uchazeče do doktorského studia
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT

Fakulta architektury ČVUT nabízí doktorský studijní program v českém a anglickém jazyce. Standardní doba studia je 4 roky, každoročně je přijímáno kolem třiceti doktorandů a absolventům se uděluje akademický titul „doktor“ (ve zkratce „Ph.D.“). Studenti mají k dispozici zázemí největší technické univerzity v České republice a moderní budovu od architektky Aleny Šrámkové, ve které od roku 2011 fakulta sídlí.

Uchazeči se mohou hlásit do jednoho z pěti studijních oborů: Architektura, teorie a tvorba, Urbanismus a územní plánování, Architektura, stavitelství a technologie, Dějiny architektury a památková péče a Průmyslový design, a to v prezenční či kombinované formě studia. Přes osmdesát vyhlášených témat slibuje uchazečům zapojení do výzkumu v oblastech teorie a dějin architektury, průmyslového dědictví, procesů územního plánování, pokročilých stavebních materiálů, soudobého bydlení nebo multimediálního designu.

Doktorské studium je pro architekty, urbanisty a designéry možností, jak posílit své odborné schopnosti nebo lépe pochopit prostředí, ve kterém se již profesionálně pohybují.

„Mám malou projektovou kancelář a do roku 2007 jsem se 100% věnovala projektování vlastních projektů. Když v roce 2007 umožnil Stavební zákon činnost autorizovaných inspektorů ve stavebnictví a vytvořil institut „zkráceného stavebního řízení“, stal se ze mne takový malý „chodící stavební úřad“. Když v roce 2013 vešla v platnost novela Stavebního zákona, která činnost autorizovaného inspektora potlačila, přišla mně tato realita nespravedlivá a rozhodla jsem se právními souvislostmi ve výstavbě zabývat ve větší míře. Ne jenom „pracovně“ v kanceláři ale i studiem,“ vysvětluje svoji motivaci pro doktorské studium jedna z doktorandek, architektka Marcela Koukolová.

Studenti doktorského studia se zapojují do unikátních výzkumných aktivit, mají možnost publikovat a využít kontaktů Fakulty architektury ČVUT se zahraničními univerzitami formou účasti na mezinárodních konferencích nebo odborných stážích.

„V agentuře CzechInvest jsem se podílela na zpracování studií a koncepčních dokumentů týkajících se brownfieldů, konkrétně Národní strategie regenerací brownfieldů. Díky výzkumným projektům udržuji kontakty s odborníky na brownfieldy v zahraničí a využívám zkušenosti, které jsem získala díky konzultacím s odborníky z praxe i na akademické půdě,“ potvrzuje absolventka doktorského programu Lucie Doleželová, která se ve své doktorské práci věnovala tématu rekonverze nevyužitých průmyslových ploch.

Přihlášku včetně požadovaných příloh uchazeč podává do 31. března 2017; výběrové řízení se koná 21. června 2017.

Kompletní přehled vypsaných témat disertačních prací a formulář přihlášky jsou ke stažení na webových stránkách: https://fa.cvut.cz/Cz/PrijimaciRizeni nebo http://fa.cvut.cz/Cz/Studium/Ds.

Více informací o výzkumu na Fakulty architektury ČVUT je možné najít na webových stránkách fakulty: http://fa.cvut.cz/Cz/VyzkumARozvoj nebo http://fa.cvut.cz/Cz/Studium/Ds.

České vysoké učení technické v Praze patří k největším a nejstarším technickým vysokým školám v Evropě. V současné době má ČVUT osm fakult (stavební, strojní, elektrotechnická, jaderná a fyzikálně inženýrská, architektury, dopravní, biomedicínského inženýrství, informačních technologií) a studuje na něm přes 21 000 studentů. Pro akademický rok 2016/17 nabízí ČVUT svým studentům 123 studijních programů a v rámci nich 464 studijních oborů. ČVUT vychovává moderní odborníky, vědce a manažery se znalostí cizích jazyků, kteří jsou dynamičtí, flexibilní a dokáží se rychle přizpůsobovat požadavkům trhu. V roce 2016 se ČVUT umístilo v hodnocení QS World University Rankings, které zahrnuje více než 4200 světových univerzit, ve skupině univerzit na 501. – 550. místě. V oblasti „Civil and Structural Engineering" bylo ČVUT hodnoceno na 51. – 100. místě, v oblasti  „Mechanical Engineering“ na 151. – 200. místě, v oblasti  „Computer Science and Information Systems" a „Electrical Engineering“ na 151. – 200. místě. V oblasti „Mathematics“ na 201. – 250. místě a „Physics and Astronomy“ na 151. – 200. Více informací najdete na www.cvut.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…