Filharmonie Hradec Králové: Koncerty začátkem nového roku

04.01.2023 12:39 | Tisková zpráva

Filharmonie Hradec Králové zve posluchače hned v prvním týdnu nového roku na dva koncerty. Při prvním z nich mohou návštěvníci kromě poslechu krásné klasické hudby pod taktovkou mladých dirigentů také pomoci dobré věci a druhý je určen rodinám s dětmi, respektive publiku všech věkových kategorií.

Filharmonie Hradec Králové: Koncerty začátkem nového roku
Foto: fhk.cz
Popisek: Filharmonie Hradec Králové

V pátek 6. ledna od 19.30 hod. se v sále FHK koná Tříkrálový benefiční koncert – další z benefičních koncertů, které Filharmonie Hradec Králové přináší díky kooperaci s německými a švýcarskými vysokými hudebními školami. Pod taktovkou mladých dirigentů, tentokrát z Curyšské vysoké školy umění, se sálem rozezní skladby Rachmaninova, Beethovena, Liszta a Ravela. Koncert připravila královéhradecká Filharmonie ve spolupráci s Oblastní charitou Hradec Králové a vybraná částka bude věnována na projekt výstavby Lůžkového hospice ve Stěžerách. Vstupné je dobrovolné, rezervace míst je možná na vstupenkovém portálu HKpoint.cz a také na pokladně v Informačním centru na Eliščině nábřeží.

Den na to, v sobotu 7. ledna od 16 hod., se koná koncert s titulem Od jedné do tří a půl tisíc, který je součástí Oranžové abonentní řady, je tedy určen posluchačům každého věku a vhodný i pro menší děti. Dva virtuózní hudebníci – na dechové nástroje Jiří Stivín a na varhany Václav Uhlíř – rozeznějí všechny možné píšťalky a píšťaly, kromě fléten tedy i píšťaly mistrovských varhan (od počtu píšťal nástroje v sále FHK je také odvozen název koncertu). Na programu jsou skladby klasiků (Bach, Telemann, Vivaldi a další) a také improvizace obou hudebníků na téma z publika. A jelikož oba pánové dovedou nejen výborně hrát, ale také bavit posluchače, je určitě na co se těšit. Vstupenky je možné získat rovněž na portálu HKpoint, na pokladně v Informačním centru na Eliščině nábřeží a ve večerní pokladně FHK před pátečním benefičním koncertem.

Podrobnosti ke koncertům jsou k dispozici na stránkách Filharmonie Hradec Králové ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

spalovací motory

Kéž by se vám podařilo zrušit zákaz spalovacích motorů, ale upřímně, věříte tomu, že se vám to podaří? Jak toho chcete docílit? Zatím to nevypadá, že by EU chtěla zákaz zrušit. Nejsou to z vaší strany jen plané sliby před volbami?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

7:23 Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

Prezident republiky Petr Pavel předložil podle čl. 84 odst. 2 Ústavy ČR a § 6 zákona č. 182/1993 Sb.…