Filharmonie Hradec Králové: Projekt NAHRANÍ uvede jazzové kvarteto 2in2out

10.03.2023 20:29 | Tisková zpráva

V sobotu 25. března od 20 hodin v kavárně Filharmonie Hradec Králové zahraje jazzová kapela 2in2out. Čtveřice muzikantů, kteří spolu vystupují už pátým rokem, se věnuje autorské tvorbě. Rádi experimentují a nebrání se improvizaci. Posluchači se tak mohou těšit na neopakovatelný hudební zážitek v příjemném klubovém prostředí.

Filharmonie Hradec Králové: Projekt NAHRANÍ uvede jazzové kvarteto 2in2out
Foto: fhk.cz
Popisek: Filharmonie Hradec Králové

„Kapelu 2in2out jsme pozvali, protože patří k současné mladé jazzové elitě. V jejich hudbě se odráží současné hudební nálady a trendy, je ovlivněna nejen jazzem, ale i dalšími hudebními žánry. Ve skladbách 2in2out se pojí umění kompozice a improvizace, a tak si můžeme být jistí, že pro návštěvníky koncertu společně vytvoří nejen skvělou atmosféru, ale i originální hudební zážitek,“ zve na koncert Vladimír Šrámek z Filharmonie Hradec Králové a dodává, že za kvalitu kapely ručí opravdové muzikantské osobnosti, které mají na české hudební scéně své pevné místo. 

Anketa

Jakou školní známkou hodnotíte prezidentství Miloše Zemana?

20%
59%
6%
7%
8%
hlasovalo: 26304 lidí

Jejich společná cesta začala na pražské HAMU. Zakladateli kapely jsou saxofonistka Nela Dusová, která pochází z Hradce Králové a kytarista a autor většiny repertoáru Jan Lacina. Společně s kontrabasistkou Klárou Pudlákovou a bubeníkem Adamem Sikorou se řadí k nové generaci českého jazzu.

Nela Dusová je skladatelka a saxofonistka, absolventka Konzervatoře Jaroslava Ježka a studentka Hudební akademie múzických umění. Autorsky a hráčsky se v současnosti podílí na dvou vlastních projektech, 2in2out a Common Ground a dlouhodobě spolupracuje s pianistkou a skladatelkou Kristinou Barta. Působila v projektu Event Horizon, který byl vybrán jako historicky první česká kapela mezi účinkující na evropském showcasu Jazzahead! v Brémách. V současnosti je členkou jejího The New Quartet. Spolupracovala s mnoha osobnostmi populární hudby a jazzovými bigbandy v ČR i v zahraničí. V roce 2019 společně s kapelou 2in2out vyhrála soutěž Jazz Fruit. O tři roky později byla Českým rozhlasem vybrána do Euroradio Jazz Orchestra EBU.

Členové kapely působí také v dalších zavedených hudebních projektech, např. Event Horizon, Uthando nebo The Abs. Společně vytvářejí osobitý autorský repertoár, inspirovaný jak hudbou tradiční, tak soudobou i experimentální tvorbou.

Kapela v lednu vydala nový videoklip k písni Something Given, který zazněl i ve vysílání Českého rozhlasu. Aktuálně se 2in2out pozvolna chystají na letošní festivalovou sezónu. Vystoupí např. v Lichtenštejnském paláci v Praze nebo na festivalu Klášterní struny v Hostinném.

Rezervace míst na e-mailu nahrani@fhk.cz
Vstupné 250 Kč (platba na místě v hotovosti). Vstup do kavárny je z boční strany budovy FHK. Otevřeno je 60 min před začátkem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…