Filharmonie Hradec Králové: Projekt NAHRANÍ uvede ve Filharmonii mladý hudební počin

05.01.2023 18:02 | Tisková zpráva

Hudební projekt sourozenců Fiedlerových z Hradce Králové uvede 18. ledna od 20 hodin hradecká Filharmonie v komorních prostorách kavárny. Koncert, který láká na jazzové a popové melodie ovlivněné také world music, je předzvěstí jejich chystaného debutového alba.

Filharmonie Hradec Králové: Projekt NAHRANÍ uvede ve Filharmonii mladý hudební počin
Foto: fhk.cz
Popisek: Filharmonie Hradec Králové

„Naše koncerty z projektu NAHRANÍ nám příjemně zaplnily předvánoční období – v krátké době jsme uspořádali celkem pět akcí. Nyní ale jejich frekvenci trochu zvolníme. V novém roce plánujeme pořádat koncerty v kavárně jednou až dvakrát měsíčně. V programu Filharmonie budou mít vystoupení v kavárně své stálé místo vedle koncertů ve velkém sále,“ uvedl koordinátor projektu Vladimír Šrámek.

Lednové vystoupení představí dvojici hudebníků a dobrodruhů – zpěvačky a hráčky na irské flétny Awesome a jejího bratra – kytaristu Davida Fiedlera. Sourozenci mají za sebou už bohaté zkušenosti jak hudební, tak i z cestování a života v zahraničí. David, který vystudoval Konzervatoř Pardubice a je mj. žákem hudebníka Miloše Dvořáčka, se živil hraním po barech v Irsku. Jeho mladší sestra se věnovala hře na flétnu na ZUŠ v Hronově, později ale rozvíjela svůj talent jako samouk. Strávila mnoho let na cestách po světě, přeplula Atlantik na katamaránu, obsluhovala španělského krále, pravidelně se vrací do francouzských Alp a ve Spojených státech natočila krátký studentský film. 

To vše ovlivnilo hudební rozhled a tvorbu dvojice, která už má za sebou spolupráci s hudebníky jako jsou Honza Vančura, Mário Bihári, Standa Vít či Irena Budweiserová.

„Kytaristu Davida Fiedlera znám už několik let a obdivuji jeho hráčské kvality. Na jeho hudebním projevu se projevil mj. vliv Miloše Dvořáčka, který byl nejen jeho pedagogem, ale s nímž David také často vystupuje. Proto jsem ho oslovil s nabídkou vystoupení v rámci projektu NAHRANÍ, ve kterém dostane prostor představit nejen převzatou, ale i autorskou tvorbu, již dodává na originalitě Awesome se svými flétnami,“ zve na koncert Šrámek.

Na koncertech Awesome a David plynule přecházejí z propracovaných aranží do volné improvizace na pomezí popu, jazzu a world music, přičemž využívají široké možnosti irských fléten a kytarových efektů.

Koncert předchází natáčení jejich první desky, která vyjde během letošního jara.
Awesome feat. David Fiedler vystoupí v kavárně Filharmonie Hradec Králové 18. ledna od 20 hodin. V únoru na posluchače čeká vystoupení královéhradeckého uskupení nChant Jazz, v březnu je pak vystřídá oblíbená kapela Jinotaj, ve které vystoupí mj. flétnistka Filharmonie Hradec Králové Petra Chmelařová.

Vstupné na koncert Awesome feat. David Fiedler je 200 Kč.

Vstup do kavárny je z boční strany budovy FHK. Otevřeno je 60 min před začátkem.

Rezervace míst mohou posluchači provádět na e-mailu: nahrani@fhk.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…