Finanční správa: Na podání daňového přiznání elektronicky zbývá týden

25.05.2021 17:05

Posledním dnem pro podání daňového přiznání k dani z příjmů za rok 2020 bez sankce (za pozdní podání a za pozdní úhradu) je 1. červen 2021, a to pouze v případě, že bude přiznání podáno elektronicky a zároveň nejpozději v tento den daň i zaplacena.

Finanční správa: Na podání daňového přiznání elektronicky zbývá týden
Foto: financnisprava.cz
Popisek: Finanční správa ČR - logo

Finanční správa doporučuje využít elektronické podání přes Online finanční úřad, který je dostupný na webu ZDE. Přihlášení je možné pomocí bankovní identity, občanského průkazu s čipem nebo datovou schránkou.

Pro úplnost uvádíme, že přiznání podaná poradcem mají lhůtu do 1. července. Nově nemusí být plná moc pro poradce uložena ve standardní 3 měsíční lhůtě u správce daně, ale stačí ji uplatnit např. až spolu s podáním daňového přiznání 1. července.

Návod, jak podat daňové přiznání prostřednictvím Online finančního úřadu, je součástí této tiskové zprávy. Finanční správa dosud eviduje bezmála 92 tisíc aktivních DIS+ (daňových informačních schránek plus) v portálu MOJE daně. „Portál umožnuje odeslat přiznání přímo na finanční úřad a také zaplatit daň například přes QR kód. Veřejnost tak může pohodlně a jednoduše podat daňové přiznání z domova,“ dodává generální ředitelka Finanční správy Tatjana Richterová. K dnešnímu dni bylo vybráno celkem 2 371 541 přiznání a z toho 1 611 883 papírově a 759 658 elektronicky.

tabulka

Podrobnější informace vztahující se k podání přiznání k dani z příjmů včetně formulářů a informací k jejich vyplnění, jsou dostupné na internetových stránkách Finanční správy ZDE.
Na webu Finanční správy naleznete i souhrnné informace k jednotlivým daním (ZDE) a odpovědi na nejčastější dotazy (ZDE).

Jak podat daňové přiznání prostřednictvím Online finančního úřadu:

návod

návod

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…