Finanční správa: Poplatníci odevzdali přes 2,6 milionu přiznání k dani z příjmů

13.07.2018 16:43

Finanční správa v prodloužené lhůtě pro podání přiznání k dani z příjmů a po uplynutí období, kdy mohli poplatníci odevzdat přiznání bez sankcí, eviduje za zdaňovací období roku 2017 téměř 2,64 milionu odevzdaných daňových přiznání. Z tohoto počtu bylo 2,19 milionu od fyzických osob a 450 tisíc od osob právnických.

Finanční správa: Poplatníci odevzdali přes 2,6 milionu přiznání k dani z příjmů
Foto: financnisprava.cz
Popisek: Finanční správa ČR - logo

Poplatníci odevzdali celkově zhruba stejný počet daňových přiznání jako minulý rok. Elektronickou formu podání letos zvolilo opět více poplatníků – 18 % fyzických osob (loni 16 %) a téměř 92 % právnických osob (loni 90 %). Za uplynulé dva roky se tak počet fyzických osob využívajících elektronickou formu podání zvýšil o 5 % a počet právnických osob o 4 %.

„Vidím jako velmi pozitivní, že elektronické formy podání a jejích výhod využívá každým rokem čím dál více poplatníků,“ hodnotí podávání daňových přiznání generální ředitel Finanční správy Martin Janeček. „V rámci projektu portálu MOJE daně intenzivně pracujeme na tom, aby byla elektronická forma podání ještě atraktivnější a využívala ji většina poplatníků,“ uzavírá.

V prodloužené lhůtě podávali přiznání poplatníci, kterým přiznání předkládal daňový poradce, případně měli lhůtu prodlouženou ze zákona.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…