Finanční správa doporučuje veřejnosti, aby maximálně využívala elektronickou formu komunikace

12.03.2021 21:14

Finanční správa upřednostňuje a umožňuje podat daňové přiznání k dani z příjmů „bezkontaktně“ – elektronickou formou, a to až do 1. června 2021. Nadále platí, že kromě této možnosti je možné vyplněné formuláře také zaslat poštou nebo vhodit do sběrného boxu umístěného na územních pracovištích Finanční správy nejpozději 3. května 2021, a to bez jakýchkoliv sankcí.

Finanční správa doporučuje veřejnosti, aby maximálně využívala elektronickou formu komunikace
Foto: financnisprava.cz
Popisek: Finanční správa ČR - logo

K pohodlnějšímu podání daňových přiznání mohou poplatníci v letošním roce nově využít online finanční úřad, do kterého se přihlásí na webových stránkách www.mojedane.cz. Přihlášení je možné pomocí bankovní identity, občanského průkazu s čipem nebo datovou schránkou. Návod, jak vyplnit daňové přiznání prostřednictvím online finančního úřadu je součástí této tiskové zprávy. Finanční správa dosud eviduje bezmála 17 tisíc aktivních DIS+ (daňových informačních schránek) v portálu MOJE daně. Portál umožnuje odeslat přiznání přímo na finanční úřad a také zaplatit daň například přes QR kód. Navíc přiznání k dani z příjmů fyzických i právnických osob podané elektronicky prodlužuje ze zákona lhůtu pro jeho podání o 1 měsíc. „Finanční správa eviduje v tuto chvíli přes 518 tisíc podaných daňových přiznání. Je znát, že stoupá zájem o elektronické zpracování – přes 80 tisíc, přesto v tuto chvíli převládá odevzdání na papírových formulářích. Pevně věřím, že stejně jako se lidé naučili používat elektronické bankovnictví, nebo nákupy přes e-shop, budou ve stále větší míře používat elektronickou formu komunikace s Finanční správou,“ dodává generální ředitelka Finanční správy Tatjana Richterová.

Podrobnější informace, vztahující se k podání přiznání k dani z příjmů, včetně formulářů a informací k jejich vyplnění, jsou dostupné na internetových stránkách Finanční správy www.financnisprava.cz. Na webu Finanční správy naleznete i souhrnné informace k jednotlivým daním a odpovědi na nejčastější dotazy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…