Finanční správa nebude poškozené klienty společnosti E.E.T. One pokutovat

22.07.2017 18:49

Finanční správa zaznamenala nepříznivou situaci klientů dodavatele pokladních systémů E.E.T. One, a.s. v likvidaci, kteří aktuálně nemohou z pokladních zařízení odesílat údaje o tržbách.

Finanční správa nebude poškozené klienty společnosti E.E.T. One pokutovat
Foto: financnisprava.cz
Popisek: Finanční správa ČR - logo

Vzhledem k tomu, že se jedná o situaci, kterou poplatníci sami nezavinili, ani ji nemohli svým jednáním nikterak ovlivnit ani jí předejít, je poplatníkům používajícím pro evidenci tržeb pokladní zařízení od společnosti E.E.T. One, a.s. v likvidaci, poskytnuta ze strany Finanční správy 14denní bezsankční lhůta na vyřešení problému tak, aby byli schopni tržby dále řádně evidovat.

Finanční správa na vzniklou situaci pohlíží jako na poruchu pokladního zařízení, proto nebude těmto poplatníkům za porušení evidenční povinnosti po tuto dobu udělovat pokuty. Poplatníci tak mohou dále ve své podnikatelské činnosti pokračovat, aniž by byli sankcionováni. Po zprovoznění systému pro evidenci tržeb jsou tito poplatníci povinni zaslat datové zprávy o evidované tržbě správci daně dodatečně, je přípustné i jednou sumární částkou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…