Finanční správa znepřístupní datové schránky uzavřených finančních úřadů

07.11.2023 13:21 | Tisková zpráva

Finanční správa informuje, že k 15. listopadu 2023 znepřístupní datové schránky 77 územních pracovišť, která byla v polovině letošního roku z ekonomických důvodů zrušena.

Finanční správa znepřístupní datové schránky uzavřených finančních úřadů
Foto: financnisprava.cz
Popisek: Finanční správa ČR - logo

Skončí tak přechodné období, kdy nástupnické úřady dočasně zajišťovaly provoz datových schránek uzavřených pracovišť a zpracovávaly daňová přiznání a další podání, která do nich poplatníci omylem doručili. Od poloviny listopadu tak již nebude možné ID těchto datových schránek vyhledat ani do nich doručit datové zprávy. Veřejnost a podnikatelé by si měli ověřit, zda komunikují se svým finančním úřadem prostřednictvím správné datové schránky.

Anketa

Souhlasíte s tím, že koalice SPOLU jde společně i do eurovoleb?

3%
17%
hlasovalo: 38489 lidí

„Rádi bychom požádali, aby si všichni občané, podnikatelé i zástupci firem, kteří spadali pod zrušená pracoviště finančního úřadu a komunikovali se svým správcem daně elektronicky, zkontrolovali používané ID datové schránky. Ze statistik víme, že nemalá část poplatníků stále posílá svá podání na staré adresy. Na webu finanční správy je u každého ze zrušených územních pracovišť uvedeno, které pracoviště převzalo jeho agendu, včetně nového ID datové schránky,“ vysvětluje generální ředitelka finanční správy Simona Hornochová a dodává: „Obzvláště by si měly dát pozor firmy a přenastavit své mzdové a účetní systémy, v kterých mohou mít automaticky přednastavené ID datových schránek zrušených pracovišť.“

Datové schránky 77 zrušených územních pracovišť ponechala finanční správa po přechodnou dobu několika měsíců dočasně funkční, aby veřejnosti usnadnila zvyknout si na nové kontaktní údaje nástupnických pracovišť. Generální finanční ředitelství o tomto postupu v létě informovalo na webových stránkách finanční správy a postup komunikovalo s odbornými svazy, profesními komorami a asociacemi, aby v maximální možné míře předešlo možným nedorozuměním.

ID datových schránek nástupnických územních pracovišť finančních úřadů naleznete na webových stránkách finanční správy ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…