Geis se stává podílníkem největší privátní sítě výdejních míst v České republice

29.06.2014 13:40

Společnost Geis Parcel CZ s.r.o. vstoupila převzetím 50% podílu společnosti e-shoppartner, největší sítě výdejních míst pro zásilky z e-shopů, do společného podniku s původním vlastníkem Mediaprint & Kapa Pressegrosso, spol. s r.o. Oficiální sídlo společnosti e-shoppartner se přesouvá z Rudné do středočeské pobočky Geis v Modleticích u Prahy.

Geis se stává podílníkem největší privátní sítě výdejních míst v České republice
Foto: Geis
Popisek: Geis

Geis Parcel CZ, jeden z předních hráčů na trhu balíkové logistiky a Mediaprint & Kapa Pressegrosso, přední distributor tisku, budou nadále společně rozvíjet největší privátní síť výdejních míst pro balíkové zásilky v České republice.

Síť e-shoppartner, která se vstupem nového vlastníka mění obchodní jméno na Geis Point, zahrnuje aktuálně více než 420 výdejních míst a má potenciál k dalšímu rozšiřování.

Díky know-how, které do společného podniku přináší Geis, dojde postupně k dalšímu rozšiřování služeb a možností pro zákazníky e-shopů, které jsou nebo budou do sítě Geis Point zapojeni.

Jednatelé společnosti e-shoppartner Radek Vaňkát a Daniel Knaisl se shodují: „Díky tomuto partnerství celá síť významně posílí, a to nejen v oblasti technologické, ale i z pohledu rozšiřování nabídky.“

Geis se svojí společností Geis Parcel CZ patří mezi leadery balíkového trhu a jeho klienti nyní budou moci využívat výhod největší sítě výdejních míst v České republice. Stávající klienti e-shoppartner naopak získají možnost využít veškerých služeb firem skupiny Geis, to znamená od již zmiňované balíkové přepravy přes přepravu paletovou, celovozovou, leteckou a námořní až po skladovou logistiku. „E-shopům můžeme nabídnout i kompletní skladové služby, nebo zajištění celého logistického řetězce. S takovými projekty máme dlouholeté zkušenosti,“ dodává Daniel Knaisl.

Krátké info o skupině Geis

Skupina Geis má hlavní sídlo v německém Bad Neustadtu. Od svého založení v roce 1948 se neustále rozvíjí. Holding, který řídí přímo majitelé, je dnes globálním poskytovatelem komplexních logistických služeb. Zaměstnává kolem 4 200 lidí a v roce 2013 vygeneroval obrat více než 900 milionů EUR. Do holdingu patří společnosti v Německu, Švýcarsku, Lucembursku, Rakousku, Polsku, České republice a na Slovensku. Hlavní oblasti podnikání skupiny Geis jsou Road (balíkové/paletové/kusové/celovozové přepravy), Logistics (skladová logistika, výroba obalů) a Air+Sea (letecké a námořní přepravy, speciální projekty přeprav). V České republice patří do skupiny Geis firmy Geis CZ s.r.o., Geis Parcel CZ s.r.o., Geis CZ Air+Sea s.r.o., a Spedition Feico, spol. s r.o. Na Slovensku je to Geis SK s.r.o. a Geis Parcel SK s.r.o. Česko-slovenská část skupiny zaměstnává více než 1100 pracovníků na 29 pobočkách a specializovaných logistických pracovištích a v roce 2013 dosáhla obratu cca 3,7 miliard Kč.

Krátké info o Mediaprint & Kapa Pressegrosso, spol. s r.o.

Společnost Mediaprint & Kapa Pressegrosso, spol. s r.o. je druhým největším distributorem tisku v České republice a působí na trhu již 22 let. Společnost je vlastněna významnými vydavatelskými domy, jako jsou BURDA Praha, BURDA Media 2000, BAUER Media Praha, RF HOBBY, Mladá fronta, Business Media CZ a Motor-Presse Bohemia. Počínaje rokem 2013 se kromě distribuce tisku zaměřilana vybudování největší sítě nezávislých výdejních míst pro e-shopy v ČR, kterou bude nyní rozvíjet se svým novým partnerem Geis Parcel CZ. Obrat společnosti v roce 2013 činil více než 900 mil. Kč. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…