HK ČR organizuje Česko-ruské podnikatelské setkání v Kazani

27.11.2012 16:21

Ve dnech 28. - 29. listopadu 2012 se v ruské Kazani uskuteční Osmé zasedání Mezivládní komise pro hospodářskou, průmyslovou a vědeckotechnickou spolupráci mezi Českou republikou a Ruskou federací. Delegaci České republiky vede předseda české části Komise, ministr průmyslu a obchodu ČR Martin Kuba. Delegaci ruské části Komise vede ministr regionálního rozvoje Ruské federace I. N. Sljuňajev.

HK ČR organizuje Česko-ruské podnikatelské setkání v Kazani
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

Hospodářská komora České republiky ve spolupráci s Komorou pro hospodářské styky se SNS a jejími tatarstánskými partnery při příležitosti zasedání Komise v Kazani organizuje Česko-ruské podnikatelské setkání. „Do Kazaně s námi cestuje přes 40 českých firem,“ sdělil před odletem do Ruska prezident HK ČR Petr Kužel. „Jsem přesvědčen, že právě Česko-ruské podnikatelské setkání přispěje k dalšímu nárůstu obchodní výměny mezi Českou republikou a Ruskou federací, která v rámci Exportní strategie patří mezi 12 prioritních zemí pro český export,“ dodal prezident Kužel. Rovněž sdělil, že v roce 2011 byl nárůst obchodní výměny mezi Českem a Ruskem oproti předchozímu roku o 18,2% vyšší. „Pozitivní vývoj je však i v letošním roce,“ doplnil předseda představenstva Komory pro hospodářské styky se SNS Václav Petříček.

V rámci zasedání by mělo být podepsáno například Memorandum o společné činnosti při organizování průmyslové výroby velkých radiálních pneumatik pro zemědělství v Tatarstánu českou společností Mitas, dále kontrakt na výstavbu provozu na výrobu léků ve formě mastí a gelů, či Memorandum o realizaci 2. etapy výstavby multifunkčního komplexu v Kazani.

Lenka Vodná
Tisková mluvčí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komora.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…