Heleně Vondráčkové vyšlo v minulých dnech nové album Kouzlo Vánoc

06.12.2014 16:15

Vánočně laděné písně vycházejí na albu Heleny Vondráčkové. Zbrusu nové CD, které se jmenuje Kouzlo Vánoc, natočila zpěvačka ve spolupráci s producentem a muzikantem Danem Hádlem.

Heleně Vondráčkové vyšlo v minulých dnech nové album Kouzlo Vánoc
Foto: Agentura MM Praha
Popisek: Helena Vondráčková a Dan Hádl v nahrávacím studiu.

Třináctipísničková kolekce, kterou rámují dva duety  s Ondřejem Brzobohatým (Vánoční)  a Miroslavem Dvorským (Přísahám, že jsem to já), obsahuje vesměs písničky světových skladatelů.  Ty však mají v podání Heleny Vondráčkovou na jejím novém vánočním albu svou českou premiéru.

Autory nových českých textů jsou například Eduard Krečmar,Lucie Stropnická, Luboš Nečas či Lukáš Hrabal, ale nechybí ani pár textů z odkazu dnes již nežijících textařů Zdeňka Borovce, Pavla Vrby a Jaroslava Moravce.

"Mám ráda Vánoce a vše, co k nim patří. Letos uzrál čas na nové vánoční album s písničkami, které jsou pro mě osobně významné, byť každá třeba z jiného důvodu," říká Helena Vondráčková, která album natáčela září v nahrávacím studiu Daniela Hádla. 

Mezi méně či více známými vánočními skladbami nechybí ani nově nazpívaná verze dnes už vánočního evergreenu Bílé Vánoce z pera Irvinga Berlina s českým textem  Jaroslava Moravce.  Překvapením bude rozhodně i  skladba Hodně štěstí, kterou původně napsali John Lennon a Yoko Ono, britská lidová Kouzlo Vánoc, která dala albu název, latinsky zazpívaná skladba  Adeste Fideles  či působivá písnička S tátou, jak tenkrát, kde účinkuje také dětský sbor Koťata.

Se svým nejnovějším a v pořadí už třetím vánočním albem, které se objevilo na trhu v minulých dnech může být Helena Vondráčková spokojena. Podle prvních ohlasů i recenzí nechybí nahrávce podmanivé kouzlo. 

Spokojený je i zpěvaččin manžel a manažer v jedné osobě Martin Michal, který tvrdí: "Po dlouhém snažení se podařilo prosadit vydání vánočního CD a z výsledku jsem nadšený.  Věřím, že se bude líbit."

Některé písně z alba Kouzlo Vánoc  zazní na zpěvaččině Vánočním koncertě, který proběhne i s účastí Ondřeje Brzobohatého v roli hosta 21. prosince v pražské Lucerně. Tam také Helena Vondráčková  převezme za prodej posledního řadového alba Touhy Zlatou desku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…