Hlavu vzhůru – světelná instalace Nové scény Národního divadla

25.10.2020 8:35

Divadlo je jako obrovské zvíře nebo organismus. I když v čase koronavirové pandemie zdánlivě hluboce spí, v jeho útrobách se dějí pozoruhodné věci. Je plné technologií, které tvoří jeho orgány, a plné lidí, kteří tyto technologie obsluhují a uvádějí do chodu – ti jsou jeho mozkem a krví.

Hlavu vzhůru – světelná instalace Nové scény Národního divadla
Foto: Národní divadlo
Popisek: Národní divadlo

Nabízíme vám pohled do útrob jednoho z našich divadel, v nichž tiše žhne strom života a chystá se zaplanout novým světlem, jakmile k tomu nastane vhodná příležitost.

Techničtí pracovníci Národního divadla připravili pro diváky první scény světelnou instalaci na Nové scéně, která předvede, že ani v čase pandemie a uzavření divadel tato nepřestávají úplně fungovat, protože to při jejich bohatém životu, třebaže mnohdy není vidět, ani není možné. Nyní, v době ticha, je příležitost poukázat právě i na běžně skrytá divadelní umění. Jedinečná světelná instalace, připravená na základě celostátní kulturní akce #kulturunezastavis a dále spontánně rozvíjená pod dobře známou hlavičkou Činohry Národního divadla #kulturajenarod, spojuje práci a umění divadelních techniků, herců i režisérů a dramaturgů. Dívejte se na divadlo prozatím alespoň zvenčí a poslouchejte úryvky z předposlední premiéry Činohry, inscenace Koncové světlo, jež bude ze záznamu číst průvodce celé akce Saša Rašilov.

Autorem projektu HLAVU VZHŮRU je kolektiv technických profesí Nové scény Národního divadla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…