Holding CZECHOSLOVAK GROUP a TATRA TRUCKS se představily na Dnech NATO, největší bezpečnostní akci ve střední Evropě

19.09.2016 13:15

Tradiční Dny NATO a Dny Vzdušných sil Armády České republiky se letos konaly o víkendu 17. a 18. září. Tento rok návštěvnost činila 130 tisíc diváků a počet zúčastněných zemí překonal dvacítku. Mezi českými zástupci nechyběly ani společnosti holdingu CZECHOSLOVAK GROUP (CSG) a automobilka TATRA TRUCKS – speciální partneři Dnů NATO.

Holding CZECHOSLOVAK GROUP a TATRA TRUCKS se představily na Dnech NATO, největší bezpečnostní akci ve střední Evropě
Foto: czechoslovakgroup.cz
Popisek: Czechoslovak Group - logo

Na Letišti Leoše Janáčka v Ostravě Mošnově se už několik let koná jedna z největších a nejnavštěvovanějších bezpečnostních show na evropském kontinentu. Ani rok 2016 nebyl výjimkou a široká veřejnost si mohla prohlédnout velké množství soudobé letecké a pozemní vojenské techniky i prostředků využívaných policejními, bezpečnostními a záchrannými složkami. Vedle ozbrojených složek České republiky i partnerů z NATO předvedly své produkty i společnosti zabývající se výrobou, vývojem i modernizacemi obranné techniky. K největším z nich patřili speciální partneři Dnů NATO, holding CSG a společnost TATRA TRUCKS.

Holding CSG předvedl veřejnosti nový mobilní mostní systém AM-50 EX na podvozku TATRA FORCE a ve spolupráci s korporací General Dynamic proběhly prezentace obrněného pásového transportéru ASCOD a pancéřovaného vozidla Eagle. TATRA TRUCKS ve statických a dynamických ukázkách představila obrněné vozidlo TITUS v policejní verzi, které vzniklo ve spolupráci s francouzskou zbrojovkou NEXTER, modernizovanou houfnici DANA M1M a také byly k vidění další vojenské automobily Tatra a soutěžní tatrovka týmu TATRA BUGGYRA RACING. Speciálním exponátem bylo vozidlo digitálního systému pozorování bojiště AGS na podvozku Tatra, který pro NATO vyrábějí společnosti RETIA a KARBOX patřící do holdingu CSG.

Význam prezentace holdingu CSG i TATRA TRUCKS na Dnech NATO podtrhl velký zájem diváků a především významné návštěvy. Do expozice zavítal český premiér Bohuslav Sobotka i ministr obrany Martin Stropnický. Zajímali se o novinky z produkce CSG a automobilky TATRA TRUCKS, stejně tak i o předvedené exponáty a dynamické ukázky na předváděcí ploše. „Dny NATO vnímáme nejen jako významnou prezentační akci, ale také jako unikátní příležitost k diskuzi o aktuálních a důležitých bezpečnostních tématech s odborníky i významnými veřejnými činiteli v oblasti obrany. I proto jsme rádi, že se této největší show svého druhu ve střední Evropě účastníme nejen jako výrobci obrněné techniky, ale máme i tu čest být speciálními partnery celé akce,“ říká Andrej Čírtek, tiskový mluvčí holdingu CSG a společnosti TATRA TRUCKS.

Hlavní program vícedenní akce se odehrával na mošnovském letišti, kde se divákům  představila těžká vojenská, policejní i záchranářská technika, mohli vidět i dynamické ukázky výcviku speciálních jednotek, letecké techniky nebo demonstraci výzbroje, výstroje a vybavení útvarů. Součástí akce v rámci doprovodného programu byly ale také konference, besedy, filmové projekce a semináře. Holding CSG a TATRA TRUCKS se jako generální partneři podíleli na konání konference Český průmysl jako nástroj zajištění obrany státu.

O holdingu CZECHOSLOVAK GROUP
CZECHOSLOVAK GROUP (zkráceně CSG) je holding navazující na tradici československého průmyslu, který podporuje a dále rozvíjí aktivity tradičních českých a slovenských společností v oblasti obranné i civilní průmyslové produkce. Jeho portfolio zahrnuje výrobu a prodej vojenských a speciálních vozidel, terénních nákladních automobilů, zbraní a zbraňových systémů, munice, strojírenských produktů pro automobilový, železniční a letecký průmysl či brzdových systémů pro kolejová vozidla, stejně jako silniční dopravní a logistické služby. Skupina klade silný důraz na kvalitu svých produktů a služeb a na exportní aktivity. S produkty společností holdingu se lze setkat na všech kontinentech a počet jeho zákazníků se stále rozrůstá. Podniky holdingu CZECHOSLOVAK GROUP v roce 2015 zaměstnávaly téměř 4000 osob a vygenerovaly tržby v hodnotě 12 mld. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

13:04 KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

Za sedmnáct týdnů letošního roku zaznamenali jihočeští hygienici celkem 1 476 případů černého kašle …