Hospodářská komora: České firmy právě odlétají hned do pěti zemí světa

08.02.2016 10:48

Hospodářská komora ČR dnes ráno vypravuje dvě podnikatelské delegace. Jedna míří s ministrem zahraničních věcí Lubomírem Zaorálkem do Turecka, Makedonie a Řecka, druhá s ministrem průmyslu a obchodu Janem Mládkem do Gruzie a Arménie.

Hospodářská komora: České firmy právě odlétají hned do pěti zemí světa
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

„Letošní cyklus podnikatelských misí je tak pomyslně otevřen hned dvěma misemi v jeden den,“ uvedl viceprezident Hospodářské komory ČR Bořivoj Minář, který vede podnikatelskou delegaci doprovázející ministra průmyslu a obchodu do Gruzie a Arménie ve dnech 8. až 12. února. Podnikatelská delegace doprovázející ministra Zaorálka přiletí do ČR o den dříve.

Podnikatelé budou ve všech zemích jednat se svými protějšky na podnikatelských setkáních organizovaných Hospodářskou komorou ČR a partnerskými komorami o zakázkách v oblasti dopravního sektoru, strojírenství, energetiky, IT, farmaceutického průmyslu, potravinářství či financí.

„Na podnikatelská fóra je přihlášeno mnoho potencionálních partnerů, o české firmy je velký zájem. Během mise do Gruzie a Arménie by mělo dojít také k podepsání Dohody o spolupráci mezi Hospodářskou komorou ČR a Gruzínskou obchodní a průmyslovou komorou za účasti ministra Jana Mládka nebo k podpisu smlouvy mezi českou firmou ICZ a.s. a jejím gruzínským partnerem ohledně dodávky informačních technologií v hodnotě cca 600.000,- EUR,“ doplňuje Minář. V Arménii podnikatelé navštíví také arménskou jadernou elektrárnu.

Loňský rok byl české exportéry rekordní, s Hospodářskou komorou ČR se vypravili během 18 podnikatelských misí do více než dvou desítek zemí světa. Některé z nich je možné označit doslova za průlomové, protože české firmy mohly vůbec poprvé oslovit potenciální partnery i v takových státech, jako jsou například Kuba nebo Írán, které byly dosud obchodní spolupráci uzavřené.

Hospodářská komora ČR zvyšuje také své aktivity na podporu exportu malých a středních podniků. V únoru zahajuje ve spolupráci s Odborem ekonomické diplomacie Ministerstva zahraničních věcí unikátní cyklus Krajských exportních konferencí, první akce se uskuteční na konci února v Olomouci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

22:12 DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

Ve čtvrtek 9. května 2024 uplyne 50 let od slavnostního zahájení provozu první trasy metra v Praze. …