Hospodářská komora a podnikatelé doprovodí do Velké Británie předsedu Senátu Miloše Vystrčila

16.11.2021 22:11 | Tisková zpráva

Dvacítka českých firem doprovodí od 18. do 21. listopadu na pracovní návštěvě Velké Británie předsedu Senátu Miloše Vystrčila.

Hospodářská komora a podnikatelé doprovodí do Velké Británie předsedu Senátu Miloše Vystrčila
Foto: HK ČR
Popisek: Hospodářská komora České republiky

Podnikatelskou delegaci, kterou povede viceprezident Hospodářské komory Radek Jakubský, tvoří podniky z oblasti bezpečnostních technologií, výrobci elektroniky, zdravotnických pomůcek, ale i firmy zabývající se rekonstrukcemi objektů, energetikou nebo finančními službami. Podnikatelskou misi Komora organizuje se Zastupitelským úřadem ČR v Londýně. 

Anketa

Co soudíte o think-tanku Bezpečnostní centrum Evropské hodnoty?

5%
hlasovalo: 11147 lidí

Program podnikatelé zahájí setkáním s předsedou Senátu Milošem Vystrčilem na českém velvyslanectví v Londýně, kde šéf horní komory parlamentu následně zahájí česko-britské podnikatelské fórum. Jeho součástí budou dvoustranná jednání českých firem s britskými podnikateli.

K dalšímu programu se firmy v pátek přesunou do Birminghamu, kde proběhne konference zaměřená mj. na podnikatelské příležitosti v regionu hrabství West Midlands ve středozápadní oblasti Anglie. Akce zároveň reprezentantům firem přiblíží specifika britského trhu po odchodu Spojeného království z Evropské unie, součástí programu budou další B2B jednání.

V sobotu čeká podnikatele vedené Hospodářskou komorou přesun do Oxfordu, kde za doprovodu českých studentů navštíví zdejší univerzitu a prohlédnou si její historické prostory. Zúčastní se také části programu předsedy Senátu. Návrat podnikatelské delegace do Prahy je pak naplánován na neděli v odpoledních hodinách.

Britská vláda hodlá v následujících letech výrazně modernizovat energetiku se zaměřením na jadernou energii a obnovitelné zdroje. Spojené království chce zároveň v příštích pěti letech investovat 17,5 miliardy liber do nových infrastrukturních projektů. Klíčová je pro britskou vládu i modernizace zdravotnických zařízení. Strategie vlády mj. počítá v příštích letech s výstavbou až 40 nových nemocnic.

Do podnikatelské mise se mohla u Hospodářské komory přihlásit kterákoli česká firma bez ohledu na předmět podnikání, velikost nebo region, v němž působí. Náklady spojené s organizací mise si – stejně jako u kterékoli jiné cesty zajišťované Hospodářskou komorou – hradí sami podnikatelé, tzn. včetně ubytování, podílejí se nákladech na místní transfery, catering, pronájem konferenčních prostorů a jednacích místností.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…