Hospodářská komora bude registrovat vozidla a vydávat palubní jednotky pro nový mýtný systém

24.07.2019 13:30

Hospodářská komora České republiky bude registrovat vozidla, jejich provozovatele a plátce mýtného, vydávat a provádět zpětný odběr palubních jednotek v rámci nového satelitního mýtného systému, který bude spuštěn 1. prosince 2019. Vyplývá to z dohody, kterou s Hospodářskou komoru uzavřel nový provozovatel mýtného, společnost CzechToll.

Hospodářská komora bude registrovat vozidla a vydávat palubní jednotky pro nový mýtný systém
Foto: HK ČR
Popisek: Hospodářská komora České republiky

Předregistraci vozidel do nového systému CzechToll spustí 22. září. Už během předregistrací začne Hospodářská komora na svých 15 vybraných komorách v regionech informovat podnikatele o podmínkách zpoplatnění pozemních komunikací, uzavírat s nimi smlouvy, registrovat vozidla, jejich provozovatele a plátce mýtného, vydávat palubní jednotky a přijímat za ně kauce.

Pro účely registrace vozidel a výdej palubních jednotek pro 470 tisíc vozidel již začala personálně posilovat své komory, které také vybaví technickým zařízením pro komunikační infrastrukturu provozovatele mýtného systému.

Hospodářská komora je podnikatelskou samosprávou. Zastřešuje 16 tisíc živnostníků, malých a středních firem i pro české hospodářství strategicky důležité velké podniky a 119 oborových svazů, asociací, klastrů a řemeslných cechů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…