Hospodářská komora zve firmy, které doprovodí Miloše Zemana do Maďarska

29.04.2019 22:31

Na firmy zaměřené na jadernou energetiku a související subdodávky míří výzva Hospodářské komory České republiky k jejich zapojení do delegace podnikatelů, která úterý 14. května po boku prezidenta České republiky Miloše Zemana zamíří na podnikatelské fórum a návštěvu maďarské elektrárny Paks.

Hospodářská komora zve firmy, které doprovodí Miloše Zemana do Maďarska
Foto: Twitter J. Ovčáčka
Popisek: Prezident republiky Miloš Zeman

Předmětem zájmu podnikatelů ale nebude jen jaderná energetika. Do podnikatelské delegace se může přihlásit kterákoli česká firma bez ohledu na předmět podnikání, velikost nebo region, v němž působí. Hospodářská komora doporučuje, aby se třídenní podnikatelské mise zúčastnily zejména strojírenské firmy, firmy působící ve vodohospodářském průmyslu, a to včetně čističek odpadních vod, firmy v oblasti železniční a kolejové dopravy, dopravní infrastruktury, stavebnictví a automobilového průmyslu.

Hospodářská komora rovněž upozorňuje, že kromě energetiky a obranného průmyslu Maďarsko plánuje modernizovat vozové parky MHD v řadě měst – především pak vyměnit zastaralé autobusy, přičemž z plánovaných 6000 autobusů do roku 2022 budou podle maďarského ministra inovací a technologií maďarské firmy schopné vyrobit jen půlku. To skýtá velkou příležitost pro české výrobce autobusů. Perspektivní pro české firmy je rovněž e-commerce. Trh v Maďarsku je nenasycen, což láká řadu českých internetových obchodů k expanzi právě do této země.

V rámci Hospodářskou komorou připravovaného programu mise se čeští podnikatelé setkají s prezidentem republiky během podnikatelského fóra 15. května. Fórum bude zahajovat prezident Miloš Zemana a prezident Hospodářské komory Vladimír Dlouhý, který podnikatelskou delegaci do Číny povede. Členové podnikatelské delegace se setkají se svými maďarskými protějšky také při dvoustranných jednáních v druhé části podnikatelského fóra. Hospodářská komora plánuje také pro část z nich návštěvu elektrárny Paks a mezinárodního veletrhu INDUSTRY DAYS & MACH-TECH 2019 v Budapešti, jehož hlavním tématem ve dnech 14. – 17. května je digitalizace a průmysl 4.0.

Náklady spojené s organizací mise stejně jako u kterékoli jiné cesty zajišťované Hospodářskou komorou hradí sami podnikatelé, tzn. včetně ubytování, podílejí se nákladech na místní transfery, catering, pronájem konferenčních prostor a jednacích místností apod.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…