HpS: Sport je vydán na milost finančním hrátkám politiků

02.02.2013 11:43

Vyjádření Hnutí pro sport k prohlášení ČSTV ze dne 31. 1. 2013.

HpS: Sport je vydán na milost finančním hrátkám politiků
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Fotbal

Plně se ztotožňujeme a souhlasíme s tím,  že sport je apolitický a svrchovaný, a žádná z politických stran by do této svrchovanosti českého sportu neměla vstupovat.

Přesně tyto cíle podporuje program Hnutí pro sport.

Jsme pro ekonomickou nezávislost, která je dána transparentní dlouhodobě předvídatelnou státní podporou sportu. Opakem je současný stav, kdy sport je vydán na milost finančním hrátkám politiků.

To však neznamená, že by se sportovci, bývalí sportovci či současní sportovní funkcionáři nemohli či neměli angažovat v politických stranách. Nepochybně se tak děje a mezi funkcionáři ČSTV jsou jistě desítky a stovky členů politických stran jako jsou ODS, ČSSD, TOP09 a KSČM.

Nikdo se nad tím roky nepozastavuje a je to správné. Sportovním funkcionářům a sportovcům to žádné ustanovení nezakazuje.

O to víc je zarážející, že když se dva funkcionáři ČSTV rozhodnou angažovat ve prospěch Hnutí pro sport, vyvolá to bouři ve sklenici vody.

Jsme rádi, že naše tradiční strany jako např. ČSSD, nás berou za vážného politického konkurenta. Při politickém boji je však třeba být korektní.

Za přípravný výbor Hnutí pro sport
Mgr. Josef Dobeš

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…