Hudba Hradní stráže a Policie České republiky v O2 Aréně

25.01.2020 16:51

Nejslavnější české muzikály za doprovodu policejního orchestru.

Hudba Hradní stráže a Policie České republiky v O2 Aréně
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Během večera, který patřil v pražské O2 aréně nejslavnějším českým muzikálům autorů Michala Davida a Karla Svobody, mohli diváci vidět pěvecké hvězdy české hudební scény v těch nejznámějších áriích pohromadě poprvé. O hudební doprovod ojedinělého projektu se, mimo jiné, postaral také orchestr Hudby Hradní stráže a Policie České republiky, pro který šlo o jedno ze sedmi lednových vystoupení, byť v trochu netradičním prostředí u méně obvyklé příležitosti.

Mezi prvořadé povinnosti Hudby Hradní stráže a Policie ČR patří zajištění hudebního doprovodu při všech státních ceremoniích na Pražském hradě. Hudebně doprovází především průběh státních návštěv prezidentů a čelních představitelů zemí pozvaných prezidentem republiky, a také se účastní spolu s čestnou jednotkou Hradní stráže nástupních audiencí velvyslanců. Doprovází taktéž slavnostní protokolární okamžiky při Řádových dnech ve Vladislavském i Španělském sále Pražského hradu. Účastní se rovněž řady protokolárních i pietních aktů na zámku v Lánech.

Více než desetkrát byl orchestr hostem Mezinárodního festivalu Pražské jaro a stál u zrodu svatováclavských koncertů na Pražském hradě, v jejichž tradici pokračuje dodnes. Hudba Hradní stráže a Policie České republiky navštívila při svých koncertních zájezdech téměř dvacet zemí Evropy i Asie a v roce 2002 navštívila USA, kde koncertovala v New Yorku ve slavné Carnegie Hall.

Kde ještě můžete policejní orchestr slyšet, se dozvíte zde: https://www.policie.cz/clanek/terminy-vystoupeni.aspx

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…