Hyundai je i v lednu druhou nejprodávanější značkou v ČR

10.02.2013 9:18

I lednové výsledky prodejů osobních automobilů v České republice ukázaly, že Hyundai je nejoblíbenější automobilovou značkou českých zákazníků.

Hyundai je i v lednu druhou nejprodávanější značkou v ČR
Foto: red
Popisek: Hyundai

V lednu bylo v ČR prodáno 1 128 osobních vozů značky Hyundai, což je meziroční nárůst 14,6%, přestože celý trh osobních automobilů v ČR poklesl minimálně o 6,5%. Pro Hyundai výsledky prodejů znamenají, že v lednu získal 9,3% českého automobilového trhu.
 
Nejprodávanějším modelem Hyundai byl v lednu model i30, kterého bylo prodáno 336 kusů a jeho prodeje meziročně vzrostly o 51,4%. Druhým nejprodávanějším modelem je ix20, kterého bylo prodáno 255 kusů a je stále č. 1 ve své třídě. Největší meziroční nárůst prodejů, více než 200%, zaznamenal model i40, který si koupilo 100 zákazníků, a posunul se mezi tři nejprodávanější modely segmentu D.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…