Jihočeská centrála cestovního ruchu: Krajinou dvojího nebe provede cykloturisty stezka Lužnice

12.08.2020 12:07

Poznat Třeboňsko, krajinu dvojího nebe, je prý nejlepší ze sedla jízdního kola. Rovinatý charakter této části jižních Čech doslova prošpikované romantickými rybníky je jako stvořený pro vyznavače cykloturistiky včetně rodin s dětmi. A právě jim je určena nová tištěná mapa z dílny destinační společnosti Turistická oblast Třeboňsko, která je nyní těsně před svým dokončením.

Jihočeská centrála cestovního ruchu: Krajinou dvojího nebe provede cykloturisty stezka Lužnice
Foto: JCCR
Popisek: Jihočeská centrála cestovního ruchu - logo

„Podpora tuzemské dovolené rodin s dětmi je jedním z hlavních opatření, kterými se snažíme pomoci cestovnímu ruchu, jako jednoho z nejhůře postižených odvětví ekonomiky, zvládnout současnou koronavirovou krizi. Jsem proto ráda, že zvýšenou pozornost věnují formou nových projektů, produktů a služeb cílených na rodinné dovolené, i všechny jihočeské turistické oblasti,“ uvedla hejtmanka Jihočeského kraje Ivana Stráská.

Ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu (JCCR) Jaromír Polášek v této souvislosti znovu připomněl, že na podporu pobytu rodin s dětmi už kraj uvolnil bezmála 40 miliónů korun, kterými kompenzuje slevové programy v rámci podpory cestovního ruchu v regionu. Návštěvníci jihu Čech tak nyní mají unikátní možnost získat 30% slevy na ubytování a až 70% slevy vstupného na různé atraktivity v oblasti. Stačí navštívit unikátní portál Jihočeské centrály cestovního ruchu (JCCR): www.leto.jiznicechy.cz .

K novinkám letošního léta na Třeboňsku bude patřit tištěná kreslená mapa části cyklotrasy Lužnice protínající celou turistickou oblast krajiny dvojího nebe. Spatřit nebe na hladině některého z bezpočtu zdejších rybníků určitě stojí za to. „V mapě, kterou právě dokončujeme, návštěvníci najdou vedle plánku cesty také tipy na zajímavá místa v okolí. Samozřejmě nechybí servisní informace o možnostech ubytování, stravování a podobně,“ konstatovala produktová manažerka turistické oblasti Třeboňsko Barbora Bicková.

Celková délka trasy Třeboňskem je dlouhá 65 kilometrů a navazuje na cyklostezku Lužnice-Nežárka. Jednotlivé etapy trasy zvládnou i rodiny s dětmi, jedná se spíše o nenáročnou, místy středně náročnější trasu a terén. Necelá polovina trasy vede mimo motorovou dopravu, zbytek cyklisté sdílí s málo frekventovanými silnicemi třetí třídy. Celá cyklostezka Lužnice-Nežárka se dál větví na dvě trasy, přičemž jedna se vydává po meandrech a dále sleduje tok řeky Lužnice až do Týna nad Vltavou, druhá tok Nežárky. Obě se sbíhají ve Veselí nad Lužnicí.

Třeboňsko je zajímavé svou architekturou, historií a podmanivé svými přírodními krásami. Mimořádné přírodní hodnoty vedly v roce 1977 k zařazení Třeboňska do sítě biosférických rezervací UNESCO a v roce 1979 pak k vyhlášení Chráněné krajinné oblasti Třeboňsko.

Mezi nejatraktivnější turistické zajímavosti Třeboňska patří Slatinné lázně Třeboň, soběslavsko-veselská blata, záplavové mosty u Staré Hlíny, vodáky oblíbená řeka Lužnice, rybníky, cyklostezky a naučné stezky, zámky v Třeboni, Chlumu u Třeboně, Stráži nad Nežárkou, pískovny, města Třeboň, Veselí nad Lužnicí, České Velenice, Suchdol nad Lužnicí, církevní památky, Schwarzenberská hrobka, pivovar Regent a mnoho dalších. Návštěvníci oblasti, turisté, rybáři, cyklisté, vodáci i lázeňští hosté, dnes obdivují kraj, kterému vévodí stříbřité hladiny rybníků a modré stuhy potoků a řek. Třeboňsko je přímo stvořené pro aktivní rodinnou dovolenou.

Více o Třeboňsku lze nalézt na webových portálech: www.jiznicechy.cz/turisticke-oblasti/tr-trebonsko,  www.regiontrebonsko.cz, nebo na facebookovém profilu: www.facebook.com/TuristickaOblastTrebonsko.

Jihočeská centrála cestovního ruchu (JCCR) je organizace zřízená Jihočeským krajem k výkonu funkce destinačního managementu pro region jižní Čechy. Hlavním cílem je realizace projektů zaměřených na rozvoj turistické nabídky a prezentace regionu jako turisticky atraktivní destinace v tuzemsku i zahraničí. Tvoří produktové linie a zajišťuje vydávání tištěných propagačních materiálů. JCCR je provozovatelem Informačního Systému Cestovního Ruchu Jihočeského kraje na www.jiznicechy.cz. JCCR koordinuje činnost turistických oblastí na území Jihočeského kraje, spolupracuje s oborovými organizacemi, univerzitami a prostřednictvím oblastních DMO s městy a obcemi, infocentry a subjekty cestovního ruchu z veřejného i soukromého sektoru. Úzce spolupracuje s agenturou CzechTourism, včetně jejích zahraničních zastoupení. Komunikuje a spolupracuje se svými zahraničními partnery při tvorbě a realizaci přeshraničních projektů.

Turistická oblast Třeboňsko, z.s., se zabývá koordinací rozvoje regionu Třeboňsko, Vitorazsko a Veselsko ve všech oblastech, koordinací projektů a produktů zaměřených na rozvoj všech tří zmíněných regionů, tvorbou informační databanky a fotobanky regionu, spoluprací se zahraničními subjekty majícími vztah k regionu, přípravou informačně-propagačních materiálů, ediční činností, spoluprací na rozvoji lidských vztahů, koordinací spolupráce mezi soukromými a veřejnými subjekty v oblasti cestovního ruchu, rozvoji informačních center v regionu, tvorbě turistických produktů a zlepšení turistické nabídky regionů Třeboňska, Vitorazska a Veselska.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…