Jihočeský kraj podpoří rekreační dopravu dotací 1,4 milionu

02.06.2020 16:26

Celkem 1,43 milionu korun uvolní Jihočeský kraj na podporu rekreační dopravy na jihu Čech. Prostřednictvím dotačního titulu poskytne tyto finanční prostředky sedmi žadatelům, konkrétně šesti spolkům a jednomu městu. Rozhodnutí krajského zastupitelstva tlumočil náměstek hejtmanky Pavel Hroch.

Jihočeský kraj podpoří rekreační dopravu dotací 1,4 milionu
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

„Naším cílem je podpořit subjekty, které pomáhají zatraktivnit jižní Čechy a přispívají tak k podpoře cestovního ruchu,“ nastínil náměstek hejtmanky.

Dotaci ve výši 245 tisíc korun získá podle Hrocha například Českobudějovická plavební společnost na zajištění rozvoje dostupnosti turistických cílů a lokalit lodní dopravou. Dalších 286 tisíc pak dostane KPT rail na provoz Jihočeského motoráčku a RetroBusu na Týnku a Bechyňku. Provoz přívozu v Purkarci pak pomůže zajistit dotace ve výši 118 tisíc korun, které obdrží město Hluboká nad Vltavou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…