Jihočeský kraj provede rekonstrukci Strakonické ulice v Českých Budějovicích

09.07.2023 16:13 | Tisková zpráva

Jihočeský kraj bude od 10. 7. 2023 do 20. 8. 2023 provádět rekonstrukci komunikace Strakonická v Českých Budějovicích v délce 345 m, a to od konce kruhové křižovatky s ulicí Husova po sjezdy na silnice I. třídy I/20 a I/3.

Jihočeský kraj provede rekonstrukci Strakonické ulice v Českých Budějovicích
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

V rámci stavby dojde k rozšíření stávajících autobusových zálivů pro dva kloubové autobusy, prodloužení nástupiště a nasvětlení stávajícího přechodu pro chodce. Vzhledem k tomu, že se jedná o jednu z nejvytíženějších komunikací ve městě, budou stavební práce rozděleny do 4 etap tak, aby byla zajištěna dopravní obslužnost území alespoň jedním jízdním pruhem v každém směru jízdy.

V rámci 1. etapy budou probíhat práce v pravých jízdních pruzích, na autobusových zastávkách a okolí. Již bude přesunuta autobusová zastávka a budou vybudovány provizorní chodníky.

mapa

V rámci 2. etapy budou probíhat stavební práce v pravých jízdních pruzích, stále na zastávkách a u napojení na silnice I/3 a I/20

mapa

V rámci 3. etapy se stavební práce přesunou před okružní křižovatku a budou probíhat v pravém jízdním pruhu, rozšířené autobusové zastávky již budou v provozu

mapa

V rámci 4. etapy se stavební práce přesunou před okružní křižovatku a budou probíhat v levém jízdním pruhu, rozšířené autobusové zastávky již budou v provozu.

mapa

Spoluinvestorem této stavby bude i Statutární město České Budějovice, které bude financovat opravu ulice Boreckého, přisvětlení přechodu pro chodce a světelné signalizační zařízení ve výši cca 2 mil. Kč.
Zhotovitelem stavebních prací je firma STRABAG Silnice a.s., Praha.
Jihočeský kraj budou stavební práce stát 14,2 mil. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

13:04 KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

Za sedmnáct týdnů letošního roku zaznamenali jihočeští hygienici celkem 1 476 případů černého kašle …