Jihomoravský kraj: Novým ředitelem Muzea Brněnska je od 1. října Evžen Martinec

10.09.2018 19:59

Novým ředitelem krajské příspěvkové organizace Muzeum Brněnska byl Radou Jihomoravského kraje schválen ThDr. Ing. Evžen Martinec.

Jihomoravský kraj: Novým ředitelem Muzea Brněnska je od 1. října Evžen Martinec
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj

Do funkce nastoupí 1. října 2018, po odchodu dosavadního ředitele Antonína Rečka do důchodu. Na dnešní (10. září) tiskové konferenci představil nového ředitele radní pro kulturu Tomáš Soukal.

Evžen Martinec vystudoval  Stavební fakultu VUT, pracoval jako stavební inženýr v Ostravě. Po kněžském svěcení v roce 1988 působil jako římskokatolický kněz, řeholník a v letech 1997–2015 jako jedenáctý opat starobrněnského augustiniánského kláštera. „Muzea jsou důležitou součástí kulturní mapy našeho regionu a Muzeum Brněnska je největší příspěvkovou organizací svého druhu ve správě kraje. Má šest pracovišť, Muzeum ve Šlapanicích, Podhorácké muzeum, Památník písemnictví na Moravě, Památník Mohyla míru, Muzeum v Ivančicích a vilu Löw-Beer, celkem je to asi 70 zaměstnanců a každé z nich má své specifické poslání. Budu pokračovat ve snaze, aby muzea nebyla jen místem, kde probíhá sbírková, vědecká a metodická práce, ale také místem živého setkávání návštěvníků,“ uvedl nově jmenovaný ředitel Muzea Brněnska Evžen Martinec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…