Jihomoravský kraj: Ochranu seniorů i bezpečný internet podpoříme finančně

14.01.2022 17:05 | Tisková zpráva

Rada Jihomoravského kraje schválila dotační program pro oblast prevence kriminality v roce 2022. Cílem je podpora neinvestičních preventivních aktivit na úrovni obcí v Jihomoravském kraji, které se zaměřují na situační prevenci a informování občanů o možnostech ochrany před trestnou činností.

Jihomoravský kraj: Ochranu seniorů i bezpečný internet podpoříme finančně
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

„Podporujeme projekty, zaměřené na bezpečné chování na internetu a informování veřejnosti o nebezpečných jevech v prostředí sociálních sítích. Finanční prostředky lze využít také na projekty k předcházení podvodů na seniorech, kteří jsou častou obětí. Medializace prevence je zásadní, protože jenom vzděláváním a informováním dosáhneme toho, aby si lidé na podezřelé chování dali pozor a dokázali ho vyhodnotit,“ uvedl Jiří Nantl – náměstek hejtmana JMK pro oblast vzdělávání a strategii chytrého regionu.

Celkově kraj směřuje do dotačního programu 1 milion korun. Minimální výše dotace na jeden projekt je 25 tisíc a nanejvýš lze požádat o 130 tisíc korun. Spoluúčast žadatele z vlastních nebo jiných zdrojů musí činit alespoň 20 % z celkových výdajů na projekt.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…